Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

73 diákcsapat jelentkezett

Október elején hirdették az Örökségünk Őrei – Fogadj örökbe egy műemléket országos verseny idei évadát. A jelentkezési határidő lezártával a szervezők boldogan jelentik, hogy az eddigi évekhez képest nagyot ugrott a jelentkezők száma, az ország 14 megyéjéből összesen 73 csapat jelentkezett.

Az RMDSZ Szórvány cselekvési terv részeként elindított, már szerte Erdélyben működő mozgalom az utóbbi évek legsikeresebb, ifjúságnak szóló örökségvédelmi kezdeményezése. A verseny alatt a diákok kiválasztanak egy-egy műemléket, és fél éven keresztül az a feladatuk, hogy felfedezzék, másokkal is megismertessék azokat.

„Az a célunk, hogy a diákok folytassák majd az itt elkezdett munkát és később is jó gazdái, védelmezői legyenek az épített örökségünknek. Úgy gondolom, hogy ez sikerülni fog” – nyilatkozta Hegedüs Csilla, a verseny megálmodója.

A csapatoknak november 4-ig kell elkészíteniük a Facebook-oldalukat, ahová rövid bemutatkozó videót töltenek fel magukról és választott műemlékükről. November 4-től pedig egy hónap áll a rendelkezésükre arra, hogy megszólítsák a helyi közösséget, és egy legalább 50 résztvevőt számláló rendezvényt szervezzenek – ez lehet kiállítás, flasmob, slam poetry, versest, idegenvezető túra is. A cél, hogy bevonják a közösséget is az épület múltjának felfedezésébe, és felhívják a figyelmet a műemlék fontosságára. Emellett médiaszereplésekkel, rádióban, TV-ben, újságcikkben való megjelenéssel, még szélesebb körben népszerűsítik az általuk örökbefogadott műemléket. A diákok tevékenységnaplót is vezetnek majd, amelyet a második forduló végén mutatnak majd be.

(közlemény)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük