Felhívás!

Zöld Háromszék

Zöld Háromszék Kovászna megye

Több mint 7000 zsáknyi szemetet gyűjtött az a 800 önkéntes, akik május 14-én, szombaton részt vettek a Feketeügy mentén és a mellékágak partjainál megszervezett nagytakarítási akción. A Kovászna Megye Tanácsa által elindított Zöld Háromszék programhoz idén 8 közigazgatási egység, illetve fiatalok, a helyi önkormányzatok képviselői, családok és baráti társaságok csatlakoztak.

A nagyszabású takarítási akciót az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete és a Lemhényi Ifjúsági Szervezet kezdeményezte. A Feketeügy partjának kitakarítása már tavaly elkezdődött, idén pedig a folyó 65 km-es alsó szakaszát, valamint 200 km-en a mellékágakat tisztították meg. Az önkéntesek a rengeteg kidobott műanyag palack, olajos hordók és építkezési törmelékek mellett matracokat és iskolatáskákat is találtak a parton.

A szombati esemény logisztikai és anyagi hátterét Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Hulladékgazdálkodási Egyesület, valamint partnerei nyújtották. Az akcióhoz Gelence, Szentkatolna, Zabola, Barátos, Nagyborosnyó, Réty, Uzon és Kökös község önkéntesei mellett számos civil és ifjúsági szervezet társult. 
(KMT-sajtóiroda)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.