Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Visszaállt a rend Orbaiszéken

Visszaállt a régi rend a Kovászna városi és Zágon községi lakók számára. A Legfelsőbb Bírói Tanács plénuma meghallgatta kérésüket, és visszahelyezte a két települést a Kézdivásárhelyi Bíróság területi hatáskörébe. A munka gyümölcse beérett, nem bizonyult hiábavalónak az aláírásgyűjtés.

Hirdetés
Hirdetés

Mint ismeretes a Legfelsőbb Bírói Tanács június 28-tól a Bodzafordulói Bíróság területi illetékességébe utalta Kovásznát és Zágont. Akkor a fürdőváros és az orbaiszéki nagyközség aláírásgyűjtésbe kezdett, amely révén arra kérték a döntéshozókat, a két települést helyezzék vissza a Kézdivásárhelyi Bíróság hatáskörébe. Az ügyhöz később Barátos, Zabola és Kommandó is csatlakozott, hiszen közvetett módon az ottani emberekre is hatással volt a kedvezőtlen döntés.

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke hétfőn este közölte közösségi oldalán a jó hírt, miszerint visszaállt a rend, a normalitás, a több mint 15 ezer állampolgár ismét könnyebben és anyanyelvén intézheti peres ügyeit. Gyerő József kovásznai és Kiss Augusztin zágoni polgármester is elégtétellel nyugtázta, hogy a közösségi akarat, a sok munka és energia, amit az ügyre fordítottak, végül gyümölcsöző lett.

– Köszönetemet szeretném kifejezni mindenkinek, aki ebben segítségünkre volt. Az aláírásgyűjtőknek, az aláíróknak, a megyei és helyi tanácsnak, valamint természetesen az RMDSZ-nek. Úgy gondolom, ha nem tudunk felmutatni közösségi akaratot és együttműködést, ha nincs a hátunk mögött döntéshozói helyzetben lévő támogató párt, akkor nem állt volna vissza a normalitás, amiért manapság sajnos gyakran meg kell harcolni – nyilatkozta Gyerő József.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük