Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vargyas mintafalu lehet

Vargyas mintafalu lehet Kovászna megye

Egy falu összes mellékutcájának leaszfaltozása nem új keletű gondolat Erdővidéken sem. Ahol le vannak fektetve a víz-és a szennyvízhálózat csövei, a következő lépés az észszerűségben is az utcák modernizálása lenne. Az erdővidéki polgármesterek közül többen is emlegették korábban, hogy várják ehhez az adódó pályázati lehetőségeket, de Imets Lajos vargyasi polgármester immár a konkrétumok talajára lépett.

Hirdetés
Hirdetés

Az elöljáró kifejtette, az országos Anghel Saligny Fejlesztési Program keretében iktatták hétfőn a község ez irányú pályázatát, mellyel nagyon sokat dolgozott, hiszen Vargyasnak se jegyzője, se topográfusa nincsen, ám végül révbe értek a sok papírmunkával, határozatokkal. 20,5 millió lej a pályázat értéke, melyből a beruházáshoz mindössze 311.066 lejes önköltség hárul Vargyasra, a többi pénzt a román kormány adná. A beruházásból a több mint 7 kilométer összhosszúságú vargyasi mellékutcákat korszerűsítenék, ami sáncok, hidak, járdák, átereszek építését is jelentené az utcák mentén.

Imets elmondta, a mellékutcákban 100%-ban elvégezték a víz-, és 98%-ban a csatornahálózat kiépítését, folyamatosan dolgozik azon is, hogy a gáz is minél több háztartáshoz eljusson.

– Januártól több mint 50 vargyasi háztartáshoz sikerült a gáz bevezetésének ügyét lepapírozni, most folynak a munkálatok, de ameddig kezdődne az utcák modernizálása, addig van esély még másoknak is rácsatlakozniuk a gázvezetékekre – hangoztatta.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások