Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Építeni és reményt adni

Építeni és reményt adni Kovászna megye

Legutóbbi, azaz tavalyi megválasztása utáni polgármesteri eskületételének évfordulóján Antal Árpád polgármester a sajtónyilvánosság előtt számolt be arról, ami az önkormányzati csapatmunkának köszönhetően a városban látható vagy kevésbé nyilvánvaló módon a közösség épülését szolgálta.

Hirdetés
Hirdetés

A Fidelitas szálló konferenciatermében tartott sajtótájékoztatón a két alpolgármester, Vargha Fruzsina és Tóth-Birtan Csaba is jelen volt, akiknek az elmúlt évben igen sokszor kellett helyettesíteniük a Bukarestben tárgyaló Antalt.

A városvezető öt szempontból értékelte az elmúlt év történéseit: a közösségépítés érdekében történteket, a megyeszékhely vagyonának gyarapodását, a kézzelfogható és kevésbé megfogható eredményeket, valamint a megvalósítandó álmokat leltározta.

A közösségformálást tekintve az István, a király rockopera szentgyörgyi előadásának megvalósulása mérföldkövet jelent, de a református vártemplom felújítása, az Ágyúsok megyei felnőtt jégkorongcsapat létrejötte, a város és megyezászló hivatalosítás is e célt szolgálta.

A város vagyonát legnagyobb értékben a dohánygyár megvétele által gyarapították, de az új OSK stadion is e fejezetet bővíti. Ehhez kapcsolódva Antal az OSK-csapattal való szolidaritásra intett („a csapatot a mélyponton is támogatni kell!”), hiszen még az épülés-építés szakaszában van. Abban, hogy ma természetesnek látszik az, hogy Szentgyörgynek élvonalbeli kosárlabdacsapata és focicsapata van, nagyon sok ember sok éves anyagi, emberi áldozata van benne. Tizenöt éve még mindebből semmi se látszott – üzent az elégedetlenkedőknek.

A város vagyonát gyarapítja a piac melletti sportbázis, valamint a Jókai úti volt tyúkfarm 9 hektáros területe is, előbbin új inkubátorház, piaccsarnok és emeletes parkolóház épül, utóbbin egy új lakónegyed fiataloknak.

„Kézzelfogható” eredménynek minősítette Antal a felújított járdákat, kiépített közvilágítást, felszerelt biciklitárolókat, megújult vasúti átjárót, de ennek kapcsán arról is szólt, már le van szerződtetve a Bodok szálló bontását megtervező cég. Kevésbé kézzelfogható, de hosszú távú jelentőséggel bíró megvalósítás a Lábbusz-program, a gyermekek tartáshibáit felmérő Csíki Sándor-program, a Sapientia EMTE művészeti képzésének az elindítása.

Ezen a sajtótájékoztatón több, Sepsiszentgyörgy arculatát formáló új létesítmény látványtervét is bemutatta a polgármester: a már említett inkubátorház és Sapientia campus mellett a Sepsi Aréna mellé tervezett új jégcsarnokét is. Ezek szomszédságába még egy orvosi és metodikai központot és egy sportszállót is álmodik az önkormányzat.

– Mindaz, amit 2022–24-ben megépítünk, az elmúlt 6–8 év tervezési, előkészítési munkájának az eredménye. Most az a dolgunk, hogy a következő 10 évre is tervezzünk. Bízunk abban, hogy lerövidülnek ezek a ciklusok, hamarabb fogjuk látni a tervezés gyümölcseit – mondta Antal.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. október 27., 9:48
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Valaki magyarázza meg nekem, hogy miért Antal jár Bukarestbe tárgyalni? Elnök, frakcióvezetők, miniszter és egy polgármester a sok közül.. Én ezt nem tudom felfogni, s azt sem, hogy azt sem, hogy a többi polgármester miért nem szólal fel ez ellen.

 • User
  Dátum: 2021. október 27., 10:36
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Az igaz ,hogy nagyon sok minden valósult meg Sepsiszentgyorgyon ,de az RMDSz jelenlegi politizalasa nagyon meg fogja osztani a magyarságot. Kedves uraim járjanak nyitott szemmel ,álljanak szoba az emberekkel. A megszorítások a cinikus nyilatkozatok kezdenek unalmassá válni

 • User
  Dátum: 2021. október 27., 11:22
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Bízzunk abban, hogy a következő években más lesz a polgármester, hiszen annyira a saját világába zárkózott, annyira egy bizonyos klientúrát szolgál ki Antal úr, hogy nagyon itt az ideje a változásoknak. Tamás Sándorról nem is beszélve, aki már a párhuzamos vonalnál is párhuzamosabb a valósággal. Óriási hiba engedni, hogy valaki három mandátumnál több alkalommal töltsön be bármilyen vezetői funkciót.

 • User
  Dátum: 2021. október 27., 14:35
  ÉRTÉKELÉS: 2

  „Elfogadta pénteki ülésén a kormány az alkalmazási szabályozást ahhoz a kormányrendelethez, amely a fiataloknak szánt lakások (ANL) bérleti díját és vételárát rendezi – közölte Cseke Attila fejlesztési miniszter, hangsúlyozva, hogy így elkezdhetik alkalmazni a törvényt mindenhol az országban, és a fiatalok méltányos áron vehetnek lakást.”
  Ezt Sepsiszentgyörgyön mikor kezdik alkalmazni polgármester úr? RMDSZ-es kezdeményezésre hozták ezt a törvényt, de nálunk valamiért nagyon nem akarnak tudni róla!
  Ebben az esetben miért nem akarnak segíteni a helyi fiataloknak??? Miközben az ország többi részén már rég élhetnek a törvény adta lehetőséggel!!!