Felhívás!

Várják a visszatérítést

Várják a visszatérítést Kovászna megye

Hozzávetőleg egymillió lejbe kerül az intézményes karanténban levő személyek élelmezési és elszállásolási költsége Kovásznán – tudtuk meg Gyerő József polgármestertől.

A koronavírusra vonatkozó járványügyi intézkedések kezdetén Kovászna városában három épület (a Lőrincz Zsigmond-sípálya alatt található menedékház, a Gazdaságtudományi Akadémia kihelyezett tagozatának épülete, illetve a vízgazdálkodási rendszer kantonja) adott otthont az intézményes karanténban levőknek. Ezekben ingyenesen voltak elszállásolva a vesztegzár alá helyezett személyek, viszont idővel annyira megnőtt a Kovásznára karanténba küldöttek száma, hogy az meghaladta a fenti épületek befogadó kapacitását, így az önkormányzat szerződést kötött a Dacia szállodával. Eme szerződés értelmében az önkormányzat csak azután utalja át a pénzt, miután az erre vonatkozó összeget a Közegészségügyi Igazgatóság kifizeti a polgármesteri hivatalnak.

Az önkormányzat a helyi költségvetésből előzetesen finanszírozta a karanténban levők élelmezését, mivel nem akarták az éttermeket fizetésképtelenné tenni. A szállodai, valamint az élelmezési költségek közel egymillió lejre rúgnak, amit majd a Közegészségügyi Igazgatóságnak kell megtérítenie a városnak.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.