Felhívás!

55–60 százalék kapott

A koronavírusos betegekkel dolgozó egészségügyi dolgozók egy része megkapta az úgynevezett kockázati pótlékot. Minthogy hetekig beszéltek róla, és minden is elhangzott, természetesen vannak olyanok, akik csalódottak, mert kaptak.

Vasile Neagovici szerint „viszonylag elfogadható” szabályozás született, amely juttatott valamennyi plusz pénzt azoknak, akik tényleg a járvány első vonalában voltak. Uganakkor „megnyomorították” a rendszer másik részét, amely nem koronavírusos betegeket ápolt, és amely ugyanannyi pénzért többszörös munkát volt kénytelen elvégezni – mondta el a Sanitas szakszervezet Kovászna megyei elnöke.

– Több lista is készült, hogy kinek jár, és kinek nem jár, ezt akár naponta átírták. A megyei kórházban a végső listán 508 személy maradt, a mentőszolgálatnál 67, míg az egészségügyi igazgatóság alkalmazottainak mintegy 30 százaléka kapott pótlékot, akik terepeztek – foglalta össze a helyzetet Neagovici.

A szakszervezeti bizalmi szerint van öt–tíz ember, aki írásban is reklamált, hogy igazságtalanul maradtak le a listáról, azokat megpróbálják „helyre tenni”, de amúgy azok, akiknek a vonatkozó jogszabály szerint járt volna pótlék, „nagyjából kaptak”.

Neagovici szerint a mégis érezhető elégedetlenség abban gyökerezik, hogy amikor Nelu Tătaru egészségügyi miniszter megejtette villámlátogatását Sepsiszentgyörgyön, amelynek során nem találkozott egyetlen vezetővel sem, de nyilatkozott a sajtónak, azt mondta, hogy egy COVID–19 háttérkórházban „a kapustól az igazgatóig, mindenkinek jár pótlék”. Az emberek, sajnos, „nincsenek tisztában” azzal, hogy nálunk a politikusok egyet mondanak a sajtónak, és mást csinálnak, ezért sokan arra számítottak, hogy kapnak pótlékot, és hoppon maradtak – magyarázta Neagovici.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.