Felhívás!

Ünnep Erősdön

Ünnep Erősdön Kovászna megye

Jó hangulatú családi napot tartottak szombaton Erősdön, a 8. Székföldi Magyar Napok keretében. Délelőtt a gyermekeké volt a főszerep, élmény és tartalom jegyében gyermekfoglalkozásokkal indult a nap, majd táncházzal, rövid színjátékkal és koncerttel folytatódott a székföldi magyar közösségnek szóló rendezvény.

A Zsurmoló műhely gyermekjátékokkal indította a szombatra szervezett családi napot. Az árapataki, erősdi, illetve hidvégi gyermekek hagyományos népi mesterségek miniatűr munkaeszközeit próbálhatták ki, erősdi leletek mintáival testpecsételőt (pintadérát), majd gyógynövényekkel töltött, nyakba akasztható, parfümös zsákocskákat készítettek.

„Az elmúlt időszak közösségi élethelyzetei miatt észrevétlenül sorvad a lelkünk, magányosan szórakozunk a képernyők előtt, elmaradnak a családi és közösségi ünnepek, hiányoznak a meghitt beszélgetések, az igazi művészi élmények. Azt szeretnénk, hogy ez a közösségi ház elsivatagosodó életünk oázisa legyen, hogy mindenki találja meg a helyét itt egy nagycsalád tagjaként, és érezze jól magát ezen az udvaron. Ezért szerveztünk a magyar kultúrértékeink jegyében családi napot a Székföldi Magyar Napok keretében” – mondta köszöntő beszédében Ráduly-Baka Zsuzsánna erősdi református lelkész.

Gáj Nándor megyei tanácsos, a Sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola igazgatója Kovászna Megye Tanácsa nevében köszöntötte a jelenlevőket.

A Folker együttes zenei vezetésével mesés-játékos táncházzal folytatódott a rendezvény, ahol kicsik és nagyok, kéz a kézben, felszabadultan és boldogan lépkedtek a zene ritmusára. A jóleső fáradtság kipihenése közben a székföldi gyermekek humoros jelenetét láthatta a közönség, A tojás című rövid színjáték a kis közösségek működését parodizálta. 

(KVMT-sajtóiroda)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.