Hirdetés
Hirdetés

Újabb lépés az uszodáért

Tegnap rendkívüli tanácsülést tartott a kézdivásárhelyi tanács, amelynek napirendjén egyetlen határozattervezet szerepelt, az uszodával kapcsolatos, korábbi helyi döntés módosítása.

Hirdetés
Hirdetés

Amint arról már néhányszor beszámoltunk, jó vágányra került a céhes városba tervezett uszoda ügye, ez annak is köszönhető, hogy kormányra került az RMDSZ, illetve Cseke Attila személyében a vidékfejlesztési tárcát is a szövetség embere vezeti.

A betonalapot már több mint egy évtizede nézegeti a város lakossága, és még a legoptimistábbak is letettek arról, hogy valaha lesz is belőle valami. A gépezet azonban beindult, a tervek aktualizálását követően a tervezett létesítmény már kétlépcsős „ellenőrzésen” átment, mindkét helyen, így az Országos Befektetési Alapnál és a Vidékfejlesztési Minisztériumnál is megkapta a zöld fényt. A továbblépéshez az volt szükséges, hogy az uszoda területét tartalmazó telekkönyvet egy új bejegyzéssel egészítsék ki, ez külön tartalmazza a jó pár éve kiöntött alapot mint megkezdett építkezési tételt.

Ez amiatt lényeges, mert szerdán Bokor Tibor polgármester egy újabb meghallgatáson kell részt vegyen Bukarestben, ami talán a legnehezebbnek ígérkezik, ugyanis tárcaközti egyeztetésről van szó, a fennebb említett szaktárca mellett a pénzügyminisztérium illetékesei is jelen lesznek, akik ismételten kikérdezik a kézdivásárhelyi delegációt. Mivel a beruházás értéke több mint 100 millió lej, pontosabban 30 millió euró, ezért lesz egy újabb szűrő – tudtuk meg Bokor Tibortól. Amennyiben ez a lépés is pozitív elbírálásban részesül, akkor következik a kormányhatározat kiközlése és a szerződés aláírása. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük