Felhívás!

A 810 éves falu

A 810 éves falu Kovászna megye

Vasárnap Miklósváron egész napos, hangulatos ünnepi programok révén emlékeztek a település első írásos említésének 810. évfordulójára, ugyanakkor a falu elbúcsúzott fiatal plébánosától, Fülöp Lászlótól, aki a délelőtt folyamán utoljára tartott ünnepi szentmisét a faluban.

Az egész Erdővidék által szeretett és tisztelt plébános a Kászoni-medencében folytatja papi hivatását, helyét egy másik fiatal lelkész, Lőrincz Barnabás veszi át. A hagyományos Anna-napi búcsút is ünneplő, zömében római katolikus vallású falu vasárnap délelőtti ünnepi szentmiséjén Fülöp László továbbra is Isten áldását kérte a miklósvári, erdővidéki hívekre, nyilvánosan bocsánatot kért azoktól, akiket ötéves szolgálata alatt esetleg megsértett, az őt ért sérelmeket illetően pedig azt mondta: azokat nem tartja számon.

Áldásos tevékenységének még hosszú évekig lehetnek haszonélvezői a miklósváriak: Gáj Nándor megyei tanácsos segítségével a helyi plébánia két nyertes pályázatot mondhatott magáénak, segítségükkel megújult az iskola, és új, multifunkcionális épület készül.

A mise után ünnepi szónokok éltették a feljegyzések alapján 810 éves Miklósvárt, kiemelve, hogy a falu e tekintetben Székelyföld első települése. Az utána kezdődő családi délutánt pedig ehhez méltóan szervezték meg a Kálnoky-kastély udvarán, fiataloknak és időseknek egyaránt szóló, minőségi kikapcsolódást nyújtó kulturális programokkal, előadásokkal. A részletekre visszatérünk. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.