Felhívás!

Beteltek a kilencedikek

Közzétette szombaton az oktatási minisztérium a nyolcadikosok számítógépes elosztása nyomán kialakult osztályokat: Kovászna megyében egy kivétellel minden magyar tannyelvű kilencedik megtelt, tájékoztat a megyei tanfelügyelőség közleménye. A következő lépésben, július 28-ig a bejutott diákok a jövendő iskolájuk titkárságán iratcsomójuk letételével kell megerősítsék, hogy igényt tartanak elnyert helyükre.

Ötven diák a felvételi első szakaszában nem került be egy osztályba sem, mivel a beiratkozási űrlapon nem töltöttek ki elég opciót, őket a második szakaszban ismét számítógépes módszerrel osztják be a fennmaradó helyekre, azokkal együtt, akik nem erősítették meg elfoglalt helyüket, vagy egyáltalán nem vettek részt az első szakaszban, de a képességvizsga-dolgozataikat megírták. Július 29-e és augusztus 5-e között a tanfelügyelőségen kell megjelölniük a kívánt középiskolákat, az elosztás augusztus 6-án történik.

Egy magyar kilencedikben vannak még helyek, a Plugor Sándor Művészeti líceum vizuális művészetek profilú osztályában, román tagozatra pedig a Mihai Viteazul Líceumban (9 hely), a Constantin Brâncuşi Líceumban (16 hely), a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceumban és a bodzafordulói Nicolae Bălcescu-középiskolában vannak még helyek. Egy harmadik szakaszban, augusztus 9–11. között a felvételi bizottság az összes felmerülő speciális eset megoldásán dolgozik majd.

Ami a szakiskolába felvételizőket illeti, nekik ma és holnap kell letenniük iratcsomóikat választott iskoláik titkárságán. Mivel a szentgyörgyi Berde Áron Gazdasági Líceumban és a Constantin Brâncuşi-szakiskolában is túljelentkezés volt, előfelvételin dőlt el, kik azok, aki bekerülnek, a megye összes többi szakközépiskolájában azonban van még hely. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.