Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Uniós forrásokból hőszigetelik az Árvácska óvodát

Február utolsó hetében Sepsiszentgyörgy vezetősége egy újabb európai uniós szerződést írt alá a Csíki negyedben található Árvácska Napköziotthonos Óvoda hőszigetelésére, melynek köszönhetően a diákok korszerű iskolai környezetben tanulhatnak majd.

Hirdetés
Hirdetés

„Európai Uniós forrásokat fordítottunk a líceumok, iskolák és óvodák felújítására és korszerűsítésére, mert a fiatal generáció megérdemli ezeket az erőfeszítéseket, hiszen általuk a jövőbe fektetünk. Ez a projekt azért is fontos, mert az Árvácska Napköziotthonos Óvoda közössége jelenleg több mint 520 gyereket számol, pedagógusokkal együtt” – nyilatkozta Antal Árpád-András polgármester a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökséggel való szerződés aláírása után.

A munkálatok befejezésének várható ideje 2020 októbere, a pályázat értéke 2,14 millió lej, aminek 98 százaléka vissza nem térítendő támogatás. A pályázat magába foglalja az óvoda épületének hőszigetelését, a földszinten egy kazánház építését, az összes lámpatest kicserélését magasabb fényhasznosságú LED-es izzótestekre, és két napelemes rendszer felszerelését.

Jelenleg Sepsiszentgyörgynek három iskola hőszigetelésére van aláírt és elindított uniós pályázata: a Gulliver Napköziotthonos Óvoda épülete, a Mihai Viteazul Főgimnázium bentlakása és díszterme, valamint a Plugor Sándor Művészeti Líceum épülete.

Ugyanakkor pár évvel korábban már sikeresen zárult hat másik, szintén a Regionális Operatív Programból finanszírozott pályázat, összesen 26 millió lej értékben. Megvalósult a Nicolae Colan Általános Iskola, a Mikes Kelemen Elméleti Líceum és a Puskás Tivadar Szakképző Líceum udvarrendezése, a Kós Károly Szakképző Líceum épületének rehabilitációja és korszerűsítése, a Puskás Tivadar Szakképző Líceum bővítése, a műhelyek és a laborok korszerűsítése céljából, valamint a Székely Mikó Kollégium épületének bővítése és felújítása.

Így mostanra a város több mint 1000 diákja, és a pedagógusok korszerű környezetben tanulhatnak, végezhetik iskolai tevékenységeiket.  

(Önkormányzati közlemény)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük