Felhívás!

Újraindult a szívkórház

Újraindult a szívkórház Kovászna megye

Július elejétől fogadnak újra szívbetegeket a kovásznai Dr. Benedek Géza Szív- és Érrendszeri Rehabilitációs Kórházban több hónap kihagyás után. Azóta csaknem kétezer páciens jelentkezett be az országban egyedülálló kezelésre.

Hosszú ideig csupán Covid19-cel fertőzött pácienseket fogadott a kórház, így nem volt könnyű visszatérni a rendes kerékvágásba. Július elejétől azonban csaknem 400, szív- és érrendszeri problémákkal küzdő beteget láttak el, a rehabilitációs kezelések folytatásában bízva pedig csaknem kétezer személy jelentkezett már be ellátásra.

Továbbra sem álltak vissza a régi kerékvágásba teljes kapacitással, kialakítottak egy osztályt a kórházban, orvosi személyzettel és néhány ággyal a Covid-betegek és a gyanús esetek számára, arra az esetre, ha felmerülne az országból érkező páciensek esetében a fertőzés gyanúja. Ilyen esetben tehát a fertőzött személyeket elkülönítve gyógyítják. Ezek a páciensek, habár nem részesülhetnek teljes rehabilitációs kezelésben – nem alkalmazhatják velük például a mofettás gyógymódot –, de egyéb kardiovaszkuláris kezelést kapnak majd.

Nemrég személyzettel és ezáltal gyógymóddal is bővült a rehabilitációs kórház, ugyanis felvettek egy diabetológust is, aki konzultál minden odaérkező beteggel, és segít, ha szükség van rá.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.