Felhívás!

Röviden

Vásároljon államkötvényeket!

Augusztus 2-től ismét jegyezhetők a Tezaur program keretében kibocsátott lakossági állampapírok – közölte a pénzügyminisztérium. Az 1, 3 és 5 éves futamidejű értékpapírokat 3,15%, 3,50% és 3,85% százalékos kamattal jegyzik. Az 1 lej névértékűekre évente kiszámított kamatot a kibocsátási tájékoztatóban rögzített formában fizetik. A kötvények átadhatók, idő előtt visszavásárolhatók. A Tezaur állampapírokat augusztus 27-ig lehet megvásárolni a kincstár helyi fiókjaiban, továbbá augusztus 25-ig a vidéki és augusztus 26-ig a városi postahivatalokban. A 18. életévüket betöltött polgárok által megvásárolható állampapírok előnyös alternatívát kínálnak a megtakarításra, hiszen az ebből származó kamatjövedelem adómentes. (kovács)

Parkolóbérletesek figyelmébe!

Múlt évben a koronavírus-járvány miatt Kézdivásárhelyen is felfüggesztődött a fizetős parkolási rendszer működése. Azon személyek, akik 2020-as évre igényeltek parkolási bérletet, a városháza döntése alapján, az adott hónapokra előfizetett értékben 2021. január 1. – 2021. július 31-ig levő időszakban érvényesíthették előfizetésüket, de augusztus másodikától megszűnik ezen bérletek érvényessége. A büntetés elkerülése érdekében a polgármesteri hivatal pénztáránál, vagy a ghiseul.ro oldalon lehet befizetni a hátralévő időszakra a bérleti különbséget, ami magánszemélyek esetében 105 lej, jogi személyek esetében 125 lej, illetve 50 lej a fizetős parkolók mentén lakók esetében. 

Állatokat is mentenek

A Kovászna megyei tűzoltók az év eleje óta nyolc esetben voltak olyan bevetésen, amelynek részeként állatokat kellett kimenteniük különféle szorult helyzetekből. Az egyik esetben egy kutyát kellett kimenteniük egy autó motorteréből, volt, hogy egy ló esett bele egy vízelvezető csatornába, és egymaga nem bírt kimászni onnan. A felsoroltak nem számítanak újdonságnak, tavaly hét ízben is történt hasonló: 3–3 alkalommal kutyákat és lovakat kellett kimenteni, egyszer pedig egy macskát, amely belezuhant egy mintegy 15 méter mély kútba.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.