Felhívás!

Segítségnyújtásra biztatnak

Segítségnyújtásra biztatnak Kovászna megye

Szombat este vihar érte el a bodzavidéki Nagypatak községet, amelyre a RO-ALERT rendszeren keresztül is figyelmeztették a lakosságot.

Egy villámcsapás nyomán tűz ütött ki Marin Ioan helybéli lakos portáján, amelynek következtében leégett egy csűr és egy istálló. A helyi önkormányzat most felhívással fordul a lakossághoz, hogy aki teheti, segítsen a szerencsétlenül járt családon.

„Ezekben a pillanatokban mindannyian szolidárisak kell legyünk, és amennyiben tudunk, segítenünk kell a nehéz helyzetbe került családnak. Bármilyen adomány rendkívül hasznos lehet a leégett épületek újjáépítéséhez” – áll a polgármesteri hivatal Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben. A segíteni kívánó személyeket várják a községházán, felhívva a figyelmet, hogy az egyre szélsőségesebb időjárás következtében bárki kerülhet hasonló helyzetbe. Az önkormányzat ugyanakkor arra buzdítja a falu minden lakóját, hogy kössenek lakásbiztosítást, mivel ezúttal is bebizonyosodott, hogy egy szempillantás alatt odaveszhet egy egész élet munkája.

A Kovászna megyei katasztrófavédelmi felügyelőség tájékoztatása szerint a tűz következtében a takarmányraktár 80 százalékban leégett, továbbá megsemmisült harminc tonna széna, egy tonna liszt, egy tonna kukorica, két motorkerékpár, két ruhaszárítógép, illetve különböző kerti bútorok is. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.