Felhívás!

Újabb veszélyes átjáró?

Egy olvasónk arra panaszkodott, hogy az Olt utcában majdnem elütötte őt egy száguldó sofőr, ennek apropóján azt kifogásolta, hogy az incidens helyszínén – ahol idén festették újra az átjárót – rossz a kilátás.

Olvasónk a hétvégén a sepsiszentgyörgyi Olt utcában (a Nicolae Bălcescu utcai kereszteződésénél) éppen a tűzoltóság-városközpont irányba közlekedett, és át akart vágni a szóban forgó, kanyarba lévő gyalogátjárón, amikor egy sebesen hajtó autó „a semmiből” bukkant fel.

– Nagyon megijedtem, nem tudtam visszalépni, leblokkoltam. Szerencsére a fiatal sofőr elrántotta a kormányt, és kikerült. Dühített, hogy megállás nélkül továbbhajtott, gondolom azt hitte, hogy szétnézés nélkül léptem le az útra. Pedig figyelmesen visszapillantottam a tűzoltóság irányába. Sajnos, nagyon rossz a kilátás, és ha valaki sebesen hajt abból az irányból, későn lehet észrevenni. Érdemes lenne egy éles kanyarokban használatos tükröt szerelni oda – mesélte a hölgy.
Czimbalmos-Kozma Csaba városgazda érdeklődésünkre elmondta, hogy az ilyen, vagy hasonló észrevételeket, incidenseket érdemes megírni a polgármesteri hivatalnak pár sorban (netán fényképpel illusztrálva, hogy könnyen beazonosítható legyen a helyszín), hiszen kivizsgálják a jelzéseket.

– Elemezzük, és a hasznos jelzéseket alkalmazzuk, hiszen a városgazdálkodási osztály a közlekedésmódosításokkal is foglalkozik, a rendőrséggel egyeztetnek. Van 2 helyszín is, ahová tükröt szereltünk, de sokat nem ér: fontos, hogy a sofőrök is betartsák a forgalmi szabályokat, hiszen a gyalogátjáróra figyelmeztető tábla láttán óvatosan, a helyzethez igazított kis sebességgel kéne közlekedni ott, és akkor elkerülhető lenne az ilyen, vagy hasonló incidens – összegzett. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.