Felhívás!

Újabb hazug feljelentés

Figyelmeztetésben részesítette Sepsiszentgyörgy polgármesterét az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD), amiért diszkriminatív módon járt el egy állás meghirdetésekor. A polgármester azt mondja, egy újabb „hazug” feljelentésről van szó.

Egy román szervezet azért emelt panaszt a megyeszékhelyi polgármester ellen, mert – állítólag – magyarul nem tudó románokat diszkriminált, amikor 2016 novemberében a magyar nyelvtudást feltételként szabta meg egy sofőri állás betöltéséhez.

– Ez egy újabb hazug feljelentés. Bár a magam részéről abban sem látnék semmi kivetnivalót, hogy, mondjuk, a csaknem tucatnyi magyar testvérvárosunk valamelyik küldöttségét szállító gépkocsivezetőt valamilyen nyelven meg tudnák szólítani a vendégeink, az inkriminált álláskiírásban egyáltalán nem szerepelt a magyar nyelv kötelező ismerete – mondta el megkeresésünkre Antal Árpád, aki hozzátette: valakiknek állandóan érdekük fűződik ahhoz, hogy „mérgezzék a hangulatot”.

Minthogy törvényszegés nem történt, hanem a kiírás egy értelmezhető kifejezésében talált kivetnivalót a diszkriminációellenes tanács, bírságot nem szabott ki, hanem megrovásban részesítette a polgármestert, és arra kötelezte, hogy a „versenyvizsga minden következményét semmisítse meg”. Ez annál is egyszerűbb lesz, mondta el Antal Árpád, hogy a versenyvizsgára, amit nagy rössel megtámadtak, senki sem jelentkezett.

A sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatalt, de más helyi és megyei önkormányzatot is folyamatosan támadás alatt tartanak magukat hazafiasnak nevező szervezetek, amelyek annyit bizonyosan elérnek, hogy „rengeteg kreatív energiát lekötnek”, hogy nehogy már azzal tudjuk foglalkozni, ami a feladatunk lenne – állapította meg a polgármester. <<
(ea)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.