Felhívás!

Több terv is terítéken van

Több terv is terítéken van Kovászna megye

Hosszú évek óta panaszkodnak a kézdivásárhelyiek, hogy nincs a városban strand, így aki a nyári melegben hűsölni szeretne, kénytelen más városba utazni. Ez az állapot azonban hamarosan megváltozhat, mivel két magánvállalkozó tervei között is szerepel a gond orvoslása, illetve a helyi önkormányzat is pályázatot nyújtana be egy új városi strand megépítésére.

A rendszerváltás előtt a Május 1. utcában működött a városi strand. Ennek területét 2005-ben az Euroconstruct Kft. vásárolta meg, ahol élményfürdőt és szabadidőközpontot kívántak létrehozni, de a gazdasági válság megakadályozta a terv kivitelezését. Antal Kund Attilától, az építőanyagokat forgalmazó cég igazgatójától megtudtuk, nem tettek le a strand felújításáról. A korábban elkészített terveket a mai elvárásoknak megfelelően újragondolták, egy teljes évben működő fürdőkomplexumot képzeltek el, amely külső és belső medencéket, edzőtermet, illetve sportpályákat foglalna magába. A tervek készen állnak, csupán a megfelelő pályázati kiírásra várnak.

Egy másik magánkezdeményezés is napvilágot látott az utóbbi időben, Hegedűs Ferenc helyi vállalkozó az Atrium szálloda területén készül strandot építeni. Az 15×6 méteres fedett medence mellett, a strandon fitneszterem és szauna is helyet kapna. Hegedűs elmondta, jelen pillanatban a tervezés zajlik, de még az idén szeretnének hozzálátni az építkezéshez.

Kézdivásárhely önkormányzata a stadion és a sportcsarnok parkolója közötti kihasználatlan területen hozna létre strandot, melynek érdekében pályázat benyújtását tervezik. Emellett a városvezetés nem mondott le a fedett uszodáról és a fortyogófürdői strandról sem. Előbbit kormánytámogatásból szeretnék megépíteni, utóbbi esetében pedig továbbra is a bírósági eljárás befejezését várják.
A fenti tervek tükrében okkal remélhetjük, hogy közel másfél évtized után, hamarosan újra élvezhetik a strandolás örömeit a céhes város lakói. 

Farkas Áron

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások