Felhívás!

Röviden

Munkában az egyenruhások
A Kovászna megyei rendőrök február 19–21. között 80 eseménynél léptek közbe (33-at közülük a sürgősségi hívószámon jelentettek) és a 20 ellenőrző akciójuk során 180 szabálysértést jegyeztek. A kirótt bírságok össz­értéke 47 ezer lej. Négy esetben tetten érték az elkövetőket, közlekedési vétségekért 11 hajtásit vontak be, és három forgalmi engedélyt. 

Példát kell statuálni
A berecki rendőrök egy 21 éves sofőr által vezetett autóról derítették ki, hogy annak ideiglenes forgalmi engedélye lejárt. Az autóvezető ellen bűnügyi eljárás indult. Kézdivásárhelyen egy erősen részeg személyt állítottak elő az autó kormánykereke mögül. A 40 éves férfi lég–alkohol-szintje 1,03 mg/l volt. Jogosítvány nélküli ittas vezetésért nyitottak a nevére bűnügyi dossziét. 

Két napi munka
Az erdészeti kihágásokat vizsgáló rendőrség egy 49 éves, zabolai férfiról állapította meg, hogy február 17–18-án 22 fát vágott ki a község erdejéből, és azokat hazaszállította. Az okozott kárt 6000 lejre becsülték. 

Kötelességszegés fegyverügyben
A rendőrök figyelmeztetik a fegyverviselési engedéllyel rendelkező lakosokat, hogy bármilyen változás következik be az engedélyben bejelentett adatokhoz képest, azt 10 napon belül jelentsék. Ennek elmulasztásáért, vagyis a be nem jelentett lakhelyváltoztatás miatt megbüntettek egy 28 éves, bardoci férfit. 

Újabb Civil Licit
A Háromszéki Közösségi Alapítvány március 26-án Civil Licitet szervez közösségi projektek támogatására. Az alapítvány hka@hka.ro címére lehet beküldeni pályázatokat, amelyekből három kerül be a Civil Licitre. Olyan pályázatokat várnak, amelyeknek közösségépítő hatása van, mozgósító erővel bírnak. A pályázatok beküldési határideje: február 28. Részletek a www.hka.ro oldalon. 

Böllérek Bálványoson
Szombaton zajlik Bálványosfürdőn a 13. nemzetközi disznótoros fesztivál. A rendezvény 8 órakor a versenyzők felvonulásával kezdődik, majd a benevezett húsz csapat megkezdi a disznók feláldozását és feldolgozását. A fesztiválra ingyenes buszjárat indul Kézdivásárhelyről, a Torjai út sarkáról reggel fél nyolckor, és 16.30-kor fordul vissza.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.