Felhívás!

Tét nélkül vizsgáztak

Tét nélkül vizsgáztak Kovászna megye

Sikeresen vették a háromszéki diákok az idei érettségi szóbeli szakaszát, melyet a korábbi évektől eltérően idén februárban szerveztek meg. A feliratkozott 1248 diákból senkit nem zártak ki, és mindenki megkapta legalább a közepes minősítést.

A Kovászna Megyei Tanfelügyelőség adatai szerint 1095-en iratkoztak fel a román nyelv és irodalom szóbelire, ketten azonban nem jelentek meg, de a többiek sikeresen vették az idei érettségi első akadályát. Az anyanyelvi kompetenciákat felmérő szóbeliről szintén távol maradt két tanuló, de senkit nem zártak ki. A tanulók nagy része emelt szintű nyelvismereti készségekkel rendelkezik – áll az összesítésben. A digitális kompetenciákat és idegennyelv-ismeretet felmérő vizsgán sem zártak ki senkit, a tanulók megszerezték a megfelelő képesítést.

Az összesített adatok szerint a 2018-as nyári érettségi vizsgákra 1248 tanuló jelentkezett, 323-an a román, 925-en pedig a magyar osztályokból. Az írásbelik június 25-én kezdődnek a román nyelv és irodalom vizsgával. Anyanyelvből június 26-án vizsgáznak a magyar diákok, 27-én a profilnak megfelelő kötelező tantárgyból mérik fel az érettségizőket. 28-án következik a választható tantárgy.
Azok a diákok, akik nemzetközi tantárgy- vagy sportversenyeken vettek vagy vesznek részt a mostani szóbeli vagy a menetrendszerű nyári vizsgák idején, illetve külföldi egyetemre mennek, amelynek a felvételije egybeesik az érettségivel, május 10–11-én iratkozhatnak a speciális érettségire. Számukra május 14-én kezdődik a szóbeli a román vizsgával és 18-án zárul le a digitális kompetenciák felmérésével, az írásbeliket 21–24. között szervezik meg. Az eredményeket már május 24-én 18 órakor kifüggesztik, és 20 óráig fogadják az óvásokat. A végleges eredményeket 25-én teszik közzé. 

Bús, Bodor

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.