Hirdetés
Hirdetés

Tizenöten a 15. tanévben

Tizenöten a 15. tanévben Kovászna megye

A kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem kézdivásárhelyi kihelyezett tagozata tegnap délután tizenötödik alkalommal nyitotta meg az új egyetemi tanévet a Bod Péter Tanítóképző könyvtárában.

Mint tudjuk, kereken húsz évvel ezelőtt indult a magyar nyelvű főiskolai óvópedagógus- és tanítóképzés Kézdivásárhelyen, majd 2008-tól a főiskolai képzés egyetemi szintűvé alakult át, a végzősök azóta óvodai és elemi iskolai tanári oklevelet kaphatnak.

Az évet a kihelyezett tagozat igazgatónője, Kálmán Ungvári Kinga nyitotta meg, aki Bajos szánalom című anekdotájával kívánt sok sikert az új tanévhez. Hozzátette, hogy az idén 15 diák kezd első éven, és egyetlen új tanár, Szekeres Jolán érkezett a tagozatra.

Hirdetés
Hirdetés

Ezután Simon István, a Molnár Józsiás Általános Iskola igazgatója köszöntötte az első éveseket, aki arra volt igazán kíváncsi, hogy miért ezt a szakmát választották a jelenlévő hallgatók, válaszul mosolygó arcokat és csillogó tekinteteket kapott.

Végezetül a Bóbita Egyesülettől Orbán Imola buzdította az egyetemistákat arra, hogy az élménypedagógia és önismeret módszereivel tegyék szebbé és varázslatosabbá ezt a szakmát.

Tamás Réka

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük