Hirdetés
Hirdetés

Tiszta lett a piknikkert

Tiszta lett a piknikkert Kovászna megye

A fortyogófürdői piknikkertet kaszálta le és takarította ki a 14 apukából és 21 gyermekből álló csapat. A Háromszéki Férfiak Klubjának ez az első közösségi munkája, de terveznek még sok hasonlót.

Különféle hasznosan szórakoztató programokkal erősítik az apák és gyermekeik közötti kapcsolatot, de nem titkolt céljuk hogy példamutatással tanítsák fiaikat az igazi férfimunkákra, természetesen a lánygyermekeket sem mellőzve. Öt éve minden nyári vakációt egy közös sátorozással kezdenek, ahol a gyerekek megtanulnak többek között fát vágni és tüzet rakni. Az idei táborban egy rönkházat építettek, amelyet a fortyogófürdői piknikkertben helyeztek el.

Hirdetés
Hirdetés

– Két hete elmentünk a fortyogói piknikezőhöz, hogy lekenjük olajjal a háztetőt, és akkor jött az ötlet, hogy hívjuk össze a csapatot, és készítsük elő a kertet az őszre – mondta el Szász Hunor, az esemény egyik szervezője.

Elmondása szerint a gyerekeket nem volt nehéz rávenni a munkára, hiszen a kicsik általában szeretnek segíteni. „Ilyenkor elég, ha néhány gyermek dolgozik, a többi is kedvet kap hozzá, és követi a példáját. Számukra is egy élmény, hogy sokan összegyűlnek, barátkoznak és játszanak. Minél gyakrabban találkozunk, annál inkább közösségben, csapatban érzik magukat, ami egy fontos dolog a mai világban” – tette hozzá Szász.

Bartok Barbara

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük