Felhívás!

Menj gyalog iskolába!

Menj gyalog iskolába! Kovászna megye

A sepsiszentgyörgyi iskolákban beszélgetésekkel, közös tornaórákkal, a diákok közlekedési szokásainak felmérésével kezdődött a Mobilitási Hét. A programok célja, hogy tudatosítsa a lakókban és diákokban, hogy a gépjármű-közlekedésnek több alternatívája is létezik.

A Székely Mikó Kollégium alsó tagozatos osztályaiban kedden délelőtt beszélgettek a különböző közlekedési módokról, a mobilitás és az egészséges életmód fontosságáról. A Mikes Kelemen Líceumban a testnevelési katedra tanárainak, Solymosi Annamária és Váncsa Gyöngyi Klára szervezésében tartottak közös tornaórát, és modern táncot a nagyszünetben.

A közlekedési mobilitás mellett a sport is fontos a szentgyörgyi iskolák órarendjében, hetente egyszer biztosan van tornaóra, de olyan osztály is akad, ahol többször. Emellett többen járnak valamilyen edzésre, és az Aréna-program is népszerű a 0–4. osztályosok körében – mondták a tanítónők.

Balázs Lóránt tornatanár, te­nisz­edző, a diákok mozgáskultúrájával kapcsolatban elmondta: alsó tagozaton még sokat mozognak a gyerekek, edzésekre járnak, de ez később, a líceumban kimarad.
– A gimnazisták próbálnak felmentést vagy más igazolást szerezni, hogy a heti egy órán se kelljen mozogni. Ebben a korban a diákok többségénél az edzések is kimaradnak, így valóban elmondható, hogy keveset mozognak – fogalmazott. Véleménye szerint a mobilitási héthez hasonló megmozdulások ösztönzően hatnak a diákokra, főleg, ha versenyszerű a dolog.

A Mobilitási Hét ma is folytatódik, önkéntesek mérik fel a tanintézetek előtt, hogy mivel érkeztek a gyerekek, és ahová a legtöbb tanuló érkezik autó nélkül, elnyeri Sepsiszentgyörgy legmobilisebb iskolája címet.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások