Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Téves hírek helyesbítését kérik

A sepsiszentgyörgyi Fülöp Árpád eljuttatta a Kovászna Megyei Rendőr-főkapitánysághoz és a sajtóhoz is édesanyja, Fülöp Mária Magdolna írásos panaszlevelét. Gyors hatósági kivizsgálást, illetve választ várnak.

Hirdetés
Hirdetés

A petíció és kérés megfogalmazója, Fülöp Mária Magdolna közúti baleset elszenvedőjeként fordul a rendőrséghez. Mint írja, 2022. augusztus 4-én 15.10 körül a sepsiszentgyörgyi Kórház utca egyik gyalogátjáróján, gyalogosként érte súlyos baleset. Rámutat, hogy a rendőrségi közlemény alapján a baleset körülményeiről téves, tehát valótlan részletek jelentek meg a helyi sajtóban.

A panaszos idézi az egyik téves, a valóságtól homlokegyenest eltérő mondatrészt a sajtóban is megjelenő rendőrségi sajtóközleményből: „… a helyszínen a rendőrök megállapították, hogy egy 51 éves hölgy tiltott helyen haladt át az úttesten”.

A balesetet szenvedett hölgy erélyesen cáfolja a fenti állítást. A világos bizonyítékok hiányában – jelen esetben videofelvétel, szemtanú, szakértői igazságügyi vagy bűnvádi kivizsgálás nélkül – terjesztett információ félretájékoztatta a lakosságot, súlyosan megsértve a baleset elszenvedőjének személyi jogait, hiszen ő a láthatóan kijelölt gyalogátjárón haladt a baleset pillanatában, hangsúlyozza a panaszlevél.
Fülöp Mária Magdolna cáfolja, hogy „könnyebb sérülést szenvedett” volna, ahogyan a rendőrségi közleményben olvasható. Ezzel ellentétben – sajnos – a baleset után két műtétre is szükség volt, az egyik sürgősségi sebészeti beavatkozás, aminek következtében 9 napig volt kórházban, és huzamosabb ideigkényszerült folyamatosan ágyban feküdni.

A közúti baleset elszenvedője kéri a háromszéki közlekedésrendészet illetékeseitől, közöljék, ki és milyen alapon minősíti a közúti vagy más jellegű baleset elszenvedők sérüléseinek súlyosságát, amikor a sajtóközleményekben ilyen részletekre is kitérnek. << 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.