Felhívás!

Teleki családon segítettek

Teleki családon segítettek Kovászna megye

A kovásznai Tündérvár Székely Nagycsaládosok Egyesülete adakozásban tevékeny évet zárt, többek között egy orbaiteleki családnak vásároltak és szereltettek fel nyílászárókat, de emellett más karitatív tevékenységet is folytattak.

Az egyesület december végén svájci támogatók jóvoltából tette szebbé az ünnepeket a nehezebb sorsú nagycsaládosok számára. Orbaiteleken egy négytagú család lakása szorult szigetelésére, ezért ablakokat és ajtót vásároltak nekik, és fel is szerelték ezeket. Továbbá az egyesület még segített az egyik kovásznai nagycsaládon is, akiknek leégett a fásszínjük, nekik pénzadományt adtak. Szintén a karitatív tevékenységeik közé sorolható, hogy az 5–8. osztályos gyerekek részére angyalfiaként ruhákat, tanfelszerelést, édességeket ajándékoztak.

Az egyesület saját tagjai között 120 gyerek részére téli kabátokat osztanak ki, ez utóbbi tevékenység még jelenleg is tart. Kérdésünkre dr. Fülöp Csaba, az egyesület elnöke elmondta: fontosnak tartják, hogy segítsék a nehézsorsban élő nagycsaládosokat, hiszen egy olyan korban, amikor a gyerektelenség dívik, a megmaradás céljából is fel kell karolni a nagycsaládosokat.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.