Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tarthatatlan a helyzet

Tarthatatlan a helyzet Kovászna megye

Az egyre inkább elszaporodó medvék nemcsak az állatokat veszélyeztetik, hanem az emberek biztonságát is, és ez miatt pedig a turizmusra is káros hatással vannak – hangzott el a szerdán megtartott sürgősségi gyűlésen, Kovásznán.

A Gyerő József polgármester által összehívott gyűlésen jelen volt többek között a rendőrség, csendőrség, a Katrosa Vadászegyesület, illetve a szállódák képviselői.

A polgármester elmondta: medvék járnak a Tündérvölgyben, a sípályánál, valamint a szívkórháznál, de volt már példa arra is, hogy gazdaságokra törtek be pl. a Felső-Páva utcában vagy Vajnafalván.

Hirdetés
Hirdetés

Az elöljáró szerint a RO ALERT szinte állandóan jelez a medvék miatt, de a riasztás, a 112-es telefonszám hívása még nem oldja meg a problémát, ezért mihamarabb megoldás szükségeltetik.

Az elöljáróval a jelenlevők is egyetértettek: mindenki szerint csökkenteni kell a medvepopulációt, vagy elszállítással, vagy kilövéssel. Az is elhangzott, hogy Kovásznára és közvetlen környékére nem rendelkezik medvekilövési kvótával a vadászegyesület.

A megbeszélés azzal zárult, hogy a polgármesteri hivatal minden érintett hatósághoz elküldi a medveproblémával kapcsolatos, vaskos dokumentációt, és mihamarabbi megoldásra sürgetik őket.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. július 9., 7:35
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Amig sajat kezukbe nem veszik a helyzet megoldasat adig nem oldodik meg – es ha Bukarestol fugg akkor soha nem fog megoldodni. Agy tucat medvet kellene a parlament udvarara terelni es esetleg akkor ebrednenek fel a honatyak. Most a koronavirus adotta helyzet kihasznalasan vannak – sikkantjak a penszt amig hatalmon vannak alaposan.