Felhívás!

Könnyebbség a betegeknek

Könnyebbség a betegeknek Kovászna megye

Apró részleteken múlik az életminőségünk, egy agyvérzés utáni felépülésben vagy a Parkinson-kórral, szklerózis multiplexszel, más betegséggel való megküzdésben ezek a részletek nagyobb jelentőséget nyernek. Ezért örvendetes hír lehet sokak számára, hogy a megyeközpontban, a Stroke Center keretében immár ingyenes nyelésterápiára is lehetőség van, mely kiegészítheti a neurológiai kórképekkel diagnosztizált betegek egyébként igen költséges egyéni rehabilitációját.

Kulcsár-Terza Réka logopédus, a Stroke Center alapítója a magyar kormány miniszterelnökségének nemzetpolitikai államtitkárságánál nyert pályázat eredményeképpen egészítheti ki a Tomorad klinikán végzett gyógypedagógiai foglalkozásait a diszfágiás (nyelési nehézségekkel küzdő) gyerekek és felnőttek kezelésével.

Sajnos a kezelést csak ez év végéig finanszírozza a pályáztató, és a logopédus munkaidejének korlátai is kereteket szabhat annak, hogy hányan élhetnek e lehetőséggel. Átlagosan heti egy, nehezebb esetekben heti két kezelés lehet szükséges a betegeknek, van, akinek már 10 alkalom elég lehet, van, akinek több hónap terápia is szükséges. Egy neurológus szakorvos által adott ajánlás mindenképpen szükséges ahhoz, hogy a listára felkerüljenek a betegek, egyébként a jelentkezés sorrendje a meghatározó.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.