Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Koronavírusosok Kommandón

Három koronavírusos személyről szereztek tudomást Kommandón – derült ki Kocsis Béla polgármester által aláírt és szerdán közzétett közleményből. Az Országos Közegészségügyi Intézet (DSP) megkezdte a fertőzött személyek kapcsolatainak feltérképezését. A polgármesteri hivatal felhívja a lakók figyelmét, hogy amennyiben fertőzésre utaló tüneteket észlelnek magukon (hőemelkedés vagy láz, köhögés, nehézlégzés, általános, ízületi-, vagy izomfájdalmak), azonnal értesítsék telefonon a háziorvost, és ne érintkezzenek más személyekkel. Ugyanakkor kérik, hogy az előírt járványügyi szabályokat tartsák be. Az önkormányzat ismét megkezdte a tömbházak és közintézmények fertőtlenítését. 

Fertőzés a katasztrófavédelemnél

Kedden derült ki, hogy a Kovászna Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség egyik terepen is dolgozó munkatársa koronavírussal fertőzött – tájékoztatta a médiát a felügyelőség vezetősége. A beteg tünetmentes, azokat a kollegáit, akik vele érintkeztek tesztelték, és karanténba vonulásra szólították fel. A felügyelőség arról is tájékoztatott, hogy mindezek mellett, a rohammentősök, tűzoltók hatékonysága nem csökken. Továbbá hangsúlyozták, korábban számos megelőző intézkedést tettek meg az alkalmazottak védelme érdekében, fertőtlenítőszereket biztosítottak, fertőtlenítéseket végeztek az egységeken belül, de a bejáratnál is mérik a munkába érkezők testhőmérsékletét, és bevetések után is különösképpen odafigyelnek a fertőtlenítésre. 

Újra lehet pályázni

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata másodszor hirdeti meg kulturális pályázatát, melyre a helyi költségvetésből 93.400 lej áll rendelkezésre.

A felhívásra természetes és nem vagyonszerzés céljából létrehozott jogi személyek, egyesületek, alapítványok jelentkezhetnek.

A pályázatok leadási határideje 2020. július 23-a 16 óra. Az űrlapok a polgármesteri hivatal 21-es irodájában igényelhetőek naponta 8–14 óra között, vagy letölthetőek a www.sepsi.ro honlapról. Bővebb felvilágosítást a 0267.316.902-es telefonszámon vagy a zoltan.vnagy@sepsi.ro e-mail-címen nyújtanak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük