Felhívás!

Szilaj, szép paripák

Szilaj, szép paripák Kovászna megye

Május 17–20. között az oltszemi maratonhajtó-pályán szervezi meg az év első országos fogathajtó versenyét a bodoki önkormányzat, Kovászna Megye Tanácsa és a Romániai Lovas Szövetség. A tavaly átadott, Európa és világviszonylatban is egyedinek számító oltszemi pálya immár második alkalommal ad otthont az országos fogathajtó versenynek, amelyre 16 fogat nevezett be.

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke a közelgő esemény kapcsán kifejtette: Bodok község méltán foglal helyet a székelyföldi lovas rendezvények házi­gazdái között a májusi, illetve a júliusban esedékes I. nemzetközi fogathajtó – 2 és 3 csillagos – versennyel, mely utóbbi pontgyűjtő megmérettetéssel Bodok is bekerült, egyetlen romániai településként, a fogathajtás 2018-as versenynaptárába, Hollandia, Németország, Franciaország és az Amerikai Egyesült Államok mellé.
Fodor István, Bodok község polgármestere elmondta, már javában zajlanak a díjhajtás, maraton- és akadályhajtó versennyel járó előkészületek, a benevezett lovakat ezúttal is a kastély udvarán felállított mobil boxokban helyezik el, a hajtók és segédek elszállásolását pedig a környező településeken igyekeznek megoldani. A pálya területrendezése is a vége felé jár. „Idén is, csakúgy, mint tavaly, a község lakói sokat segítettek a munkálatokban. Örülünk, hogy évről évre nő a lovas rendezvényeink színvonala, idén két megmérettetésnek is otthont adunk” – emelte ki az elöljáró.
A májusi versenyre 16-án érkeznek a fogatok, csütörtökön, a 15 órai technikai ülést követően orvosi vizsgán vesznek részt, pénteken 11 órakor a díjhajtásra, szombaton, szintén 11 órakor, a maratonhajtásra, vasárnap 12 órakor pedig az akadályhajtásra kerül sor. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. május 11., 10:44
    ÉRTÉKELÉS: -2

    Ezek a gyönyörü paripak igen nehezek hogy avilaghirü versenyen lenne eselyük.NEM CSODALATOS HOGY ILYEN BUTA IS LEHET A HIRES LOVASNEP.EGYSZER LADTAM a prix de PARIST egy kicsi arab lo nyerte meg de a jokey is vilaghirü.MEG A
    MAGYAROKNAK sincs habar a lovak fantasztikusak.