Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szigorítások Kovásznán

Szigorítások Kovásznán Kovászna megye

Tegnap hívta össze Gyerő József, Kovászna polgármestere a városi katasztrófavédelmi bizottságot azért, hogy a fürdővárosban megelőző intézkedéseket hozzanak a koronavírus-járvány miatt.

Hirdetés
Hirdetés

Az ülésen részt vettek többek között a rendőrség, az oktatási intézmények képviselői, a közintézmények vezetői, a szívkórház vezetősége, illetve az önkormányzati képviselői. A polgármester megerősítette, Kovásznán egy koronavírussal fertőzött személyt azonosítottak. A vajnafalvi nőt tegnapelőtt a kolozsvári járványkórházba szállították, a hatóságok elkezdték a feltérképezés rutinműveletét, hogy megállapíthassák, korábban kikkel került kapcsolatba.

Gyerő József tudatta, a vírus terjedésének megelőzése érdekében nem tartják meg a heti piacot szombaton (aznap a legforgalmasabb – a szerk.), ugyanakkor nem lesz hagyományostermék-vásár sem. Az elöljáró arra kéri a város lakóit, kerüljék a nagy tömeget.

Felfüggeszti tevékenységét minden sport- és kulturális intézmény (pl. könyvtár, művelődési ház, sportcsarnok, képtár, turisztikai információs iroda). A polgármesteri hivatal ügyfélfogadási tevékenységét is korlátozni fogják, ennek módosításáról értesítik majd a lakosságot. Ajánlást tesznek a városban működő magáncégeknek, hogy tartsák be a központi szervek által előírt óvintézkedéseket. Az egyházakat is felkérik, hogy tömegeket mozgató eseményeket ne szervezzenek.

A polgármester kéri a lakosságot, ha olyan személyről értesülnek, aki a betegség tüneteit mutatja, vagy a veszélyeztetett vörös zónából tért haza, mindenképp jelezzék azt a polgármesteri hivatalnál, rendőrségen vagy pedig a 112-es hívószámon. Tegyék ezt meg akkor is, ha kontaktusba léptek feltételezett vagy utólag bizonyított fertőzött személlyel. Aki érintett, a saját lakását ne hagyja el, s tegyen eleget az illetékes hatóság előírásainak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. március 13., 9:11
  ÉRTÉKELÉS: 48

  Jo lenne, ha elmondanak az igazsagot a 2 fertozottel kapcsolatosan is. Kerik, hogy mindenki tartsa be az ovintezkedeseket, legyenek oszintek stb. de miert tussoljak el, hogy a 2 fertozott nem ult otthon, hanem szepen vegigjarta a varost megfertozve ki tudja hany szemelyt? Feligazsagok, elhalgatasok mire jok?

  • User
   Dátum: 2020. március 13., 11:42
   ÉRTÉKELÉS: 36

   Aki látta őket szóljon a hatóságoknak, hogy tudják feltérképezni hol jártak, aki pedig találkozott velük vonuljon önkéntes karanténba az összes családtaggal együtt akivel egy fedél alatt lakik. Hiába mutogatunk másra, ha aztán mi is ugyanazt tesszük.

 • User
  Dátum: 2020. március 13., 10:30
  ÉRTÉKELÉS: 15

  Miért hallgattok az igazságról ? Írjatok le mi történt,mikor történt,ki volt ? Miért nem tartotta be a karantén szabályt ! A3szék miért merte leírni ?
  Ezenel lemondom a további hirmondói előfizetésemet !

 • User
  Dátum: 2020. március 13., 10:52
  ÉRTÉKELÉS: 24

  A Brassoveanu családnak melegen ajánljük az elköltözést Kovásznáról máris,nagy a felháborodás Kovásznán,még az iskolába is engedték gyereküket miközben elhazudták,hogy Olaszországból fertőzött területrő érkeztek…felfoghatatlan az emberi felelőtlenség !

  • User
   Dátum: 2020. március 13., 12:33
   ÉRTÉKELÉS: 20

   A törvények a Brasoveanu család részére is ugyanazok! Vagy talán ők kiváltságosak? Miért nem írják le az igazságot? Hiszen annyi ember látta őket a városban, a nevüket is felvállalva!
   Az igazság elhallgatása bűnügyi eljáráshoz is vezethet! És vezessen is!!!!

 • User
  Dátum: 2020. március 13., 12:17
  ÉRTÉKELÉS: 41

  Tisztelt polgármester úr! Ne próbálják ködösíteni a dolgokat! Az állatorvosnőt, többen is látták a városban! A karantén nem volt betartva, ezt nem lehet eltitkolni! Ön mint jogász, jobban tudja mint bárki más! A hölgy az állat egészségügyi és Élelmiszerbiztonsági hivatalban dolgozik! Állítólag még munkában is látták! Komoly kivizsgálást kell indítani és minél hamarább! Igazságos kivizsgálást kérünk! Ez már nem gyermekjáték!

 • User
  Dátum: 2020. március 13., 17:45
  ÉRTÉKELÉS: 25

  A nő a megyei állategészségügyi igazgatóság on dolgozik! Hol van ilyenkor Siko főállatorvos?! Most, ilyenkor miért nem tart sajtókonferenciát, miért nem számolt be arról, hogy a nő nem tartotta be a karantént?! Mert nem tartotta be!!!! Most bezzeg nem hajtja a szereplési vágy!

 • User
  Dátum: 2020. március 13., 21:03
  ÉRTÉKELÉS: 14

  Mindenki tudja kikről van szó, igaza van az előttem szólónak, nem érdemes most egymásra mutogatni, inkább egymásra kellene vigyázni és kivonni a közösségből azokat, akiknél vannak tünetek. A felelőtlenség netovábbja amit a doktornő tett, remélem nem sikerül eltussolni az ügyet, de ne süllyedjünk bele kissebbségi komplexusunkba. Majd mutogassunk egymásra miután elült a baj, most fogjunk kicsit össze és tegyünk az ellen, hogy minél kevesebben fertőződjenek tovább. Jön a Húsvét, nem jön haza sem gyerek sem unoka, ha a helyzet nem rendeződik.

  • User
   Dátum: 2020. március 14., 13:03
   ÉRTÉKELÉS: 16

   Már próbálják elsimítani az ügyet! Felháborító, egyszerűen felháborító! Nemrég jelent meg a Székely Hírmondóban egy cikk, hogy a házaspár jól érzi magát! Hála az Istennek és gyógyulást kívánunk! De ami felháborító, hogy itt is síkot szerepeltetik!!!! Tehát ő hívta fel a doktornő figyelmét, hogy üljön a házban?! Mennyire aljas lehet az ilyen ember, aki folyton hülyíti a mépet!! Mindig csak várja a lehetőséget, hogy szerepelhessen! Akkor mindenki más, aki látta őket a városban, mindenki hazudott!!!! Képzeljék el siko mondja az igazat!!!! Mennyire hülyének tudják nézni az embert?!!!!
   Vajon gondol e, azokra a szakemberekre akik az intézményben dolgoznak?! Hogy fognak rájuk nézni az emberek? Vajon gondol e arra hogy a többi alkalmazotatt megbélyegezik ezáltal? Vagy őt csak a saját érdeke vezérli?! Csak arra gondol, hogyan mentse a Brasoveanu házaspárt?! Meddig mehet ez így?! Meddig engedik még ezt meg neki?!