Felhívás!

Szavalóversenyt rendeztek

Szavalóversenyt rendeztek Kovászna megye

Föltámadott a tenger néven rendeztek szavalóversenyt a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceumban pénteken, az első három díjazott a március 15-i gálaműsoron szavalhat. A két korcsoportban meghirdetett versenyen 18 diák vett részt.

Két kategóriában hirdették meg a szavalóversenyt a líceumban: V–VI. osztályosok, valamint VII. osztályosok korcsoportjában. A nyolcadikosok a próbavizsgájuk miatt nem tudták idén vállalni a felkészülést. A versenyre végül 18 diák jelentkezett, mindannyian hazafias verset adtak elő a Nagy Etelka és Molnár Julianna tanárnőkből álló zsűrinek.

A zsűri döntése értelmében az első kategória első helyezettje Pătrânjel Viktória, V. C osztályos tanuló lett, a képzeletbeli dobogó második fokára a V. C osztályos Péter Vanda és a VI. B osztályos Tánczos Bence állhattak, a harmadik pedig Pătrânjel Viktor, az V. C osztály tanulója lett. Továbbá dicséretben részesült Filip Attila és Kocsis Ervin, az V. B osztály tanulói.

A hetedik osztályosoknál Bedő Dalma lett az első, Moldovai Kitti és Szabó Renáta második, Füzi Dániel harmadik díjban részesült. Dicséretet Balogh Vanda Katinka, Bede Beáta és Benedek Dorka kapott.
A díjazottakat az RMDSZ Kovászna városi szervezete pénzzel jutalmazta, emellett mindkét kategória első három helyezettje fellép a március 15-i gálaünnepségen, amely 18 órakor kezdődik a kovásznai művelődési központban.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.