Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az M-ek társulata

Az M-ek társulata Kultúra

Pénteken délután utcára vonultak, és „felszabadították” a várost a sepsiszentgyörgyi középiskolások. Kezdeményezésük által egyrészt a 174 évvel korábban történtekre emlékeztek, másrészt a béke és a szabadság fontosságára hívták fel a figyelmet.

Hirdetés
Hirdetés

Kevéssel tizenkét óra előtt kaptuk a hírt, miszerint az M-ek társulata a Plugor Sándor Művészeti Líceum udvarán gyülekezik. A márciusi ifjak első járművei néhány perccel a déli harangszó után gördültek ki az utcára, őket követte a művészetis, mikeses, mikós diákok serege, akikhez a refisek is csatlakoztak. A forradalmárok hangos zenével, a #PS jelszót skandálva vonultak végig a Kossuth Lajos utcán, majd a központi parkot megkerülve érkeztek meg a rendezvény helyszínére. A főtéri kőszínpadnál felolvasták az általuk megfogalmazott 12 pontot, amelyben többek között kertelés helyett igazságot, a harmadik világháború elkerülését és véleményük érvényesítését követelték. Csupán a magánhangzókat kiejtve elszavalták Petőfi Sándor Nemzeti dal című versét, majd a béke jelét felmutatva egyperces néma csendet tartottak a békéért. Ezt követően a körülbelül ötszáz fős tömeg közösen elrappelte az erre az alkalomra írt Adhoc Naeked #PS című dalt. A megmozdulás záró mozzanataként előkerültek a színes festékek, és a forradalmárok kezük nyomát a Sepsi felirat P illetve S betűin hagyták.

A rendezvény ideje alatt sokan az újonnan megjelent és Amondó névre keresztelt ifjúsági lapot forgatták. Mint fiatal kollégáink írják, eljött az ideje egy frappáns, fiataloknak szóló havilapnak, mert az újság még mindig menő. A szerkesztők ígérik, mindig jóra és kedvvel olvasandóra törekednek majd.

Gocz Tibor

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások