Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

KIÁLLÍTÁS

* Ma 19 órától a baróti művelődési ház Bodosi Dániel-termében Kodály Zoltán életét és munkásságát bemutató kiállítás nyílik. Megnyitja: Szebeni Zsuzsanna, házigazda: Nagy-Kopeczky Annamária művelődésszervező.

* Ma 18 órakor nyílik a sepsiszentgyörgyi Tein teaházban a Mohos-piknik fotótárlat, mely a helybeli Mohos Fotóklub tagjai által a magyar fotográfia napja alkalmából a sepsiszentgyörgyi Erzsébet-parkban szervezett szabadtéri fotópikniken kiállított felvételekből nyújt válogatást. Házigazda: Huszár Szilamér, a Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete fotószakosztályának koordinátora, köszöntőt mond Hlavathy Károly fotóművész, a Mohos Fotóklub elnöke, a tárlatot Toró Attila fotóművész, az Erzsébet-parkbeli fotópiknik szervezője méltatja.

ZENE

* Néptánccal fűszerezett koncert lesz az Üsztürü Zenekar előadásában ma 19 órai kezdettel a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében. Vendégeik: Nyitrai Marianna (ének) és Rácz László (cimbalom). A Kincskeresők Néptáncegyüttes, valamint Tőkés Edit és Tőkés Csaba-Zsolt táncművészete egészíti ki az előadást.

* Kedden 19 órától a Tamási Áron Színház nagytermében a Georgius és a Csíki kamarazenekarok ünnepi témát megidéző repertoárjában többek között Erkel, Kacsóh, Bartók, Kodály és Puccini művei szerepelnek.

KÖNYVBEMUTATÓ

A kovásznai művelődési ház Ignácz Rózsa-termében, a Fábián Ernő Népfőiskola szervezésében ma 18 órától Hover Zsolt református lelkipásztor, újságíró, író Erdélyi Szabadságharc 1848–49 című könyvét mutatják be a szerző jelenlétében. Vajna János, Mihaiteanu Koszti és Szász Mihály a könyv mondanivalójának megfelelő dalokat ad elő, házigazda: Balogh Zoltán lelkipásztor.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük