Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sikeres kampány

Sikeres kampány Kovászna megye

Több mint huszonegy tonna paradicsomot termeltek és értékesítettek a háromszéki gazdák – közölte Könczei Csaba. A Kovászna Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság vezetője szerint „kimondottan sikeres” a minisztérium paradicsomprogramja.

Könczei Csaba elmondta: tavaly csak három ember „mert nekivágni”, idén már tízen próbálkoztak – valamennyien sikerrel.

– Ez a mezőgazdasági minisztériumnak egy rendkívül sikeres programja, hisz elérte, hogy itt, Háromszéken, ami azért egyáltalán nem számít kimondottan paradicsomtermelő vidéknek, tonnaszám kerüljön a piacra a helyi termés. A pályázási feltételek egyszerűek, és a kitűzött cél, a két tonna megtermelt paradicsom, elérhető, hisz eddig minden vállalkozónak sikerült. A kifizetés folyamatban van – mondta el megkeresésünkre Könczei Csaba.

Hirdetés
Hirdetés

A mezőgazdasági minisztérium által tavaly indított paradicsomprogramban azok vehetnek részt, akik vállalják, hogy ezer négyzetméteren, védett környezetben (fóliasátorban vagy üvegházban), a szezonon kívül (tavasszal vagy ősszel) legkevesebb két tonna paradicsomot termelnek, és azt értékesítik. A támogatás összege háromezer euró.

Háromszéken idén tíz termelő jelentkezett, és az eladási füzetlapok tanúsága szerint összesen 21.400 kilogramm paradicsomot értékesítettek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. december 13., 8:34
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Már csak az a kérdés, HOL értékesítették a több tonna paradicsomot, mert az üzletekben mi még mindig csak a török paradicsomkínálattal szembesülünk, pedig igazán megkóstoltuk volna a helyit…