Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

„Fizetős” legeltetés

„Fizetős” legeltetés Kovászna megye

Olvasói levélben hívták fel a márkosfalviak Tusa Levente szentkatolnai polgármester figyelmét arra, hogy a juhászok nem tartják be a törvényt: több kutyával őriztetik a nyájat, mint kellene, melyek ráadásul szabadon kószálnak, ezért az elöljáró tegnap az állattartók körmére nézett.

Tusa Levente polgármester lapunknak elmondta, már reggel korán elindult, és a közösségi rendőrséggel közösen felkeresték a község juhászait. Ellenőrizték, hogy betartják-e a legeltetési törvényt. Mint kiemelte: az olvasónk által megnevezett márkosfalvi juhásznál egy kutyát sem találtak szabadon kószálni, de Szentkatolnán akadt olyan, aki több kutyával terelte a nyájat.

Hirdetés
Hirdetés

– Felhívtuk minden érintett figyelmét, hogy következőkor nem figyelmeztetést, hanem büntetést kapnak, ha nem tartják be a törvényt, ugyanakkor a novemberben hozott helyi tanácshatározat értelmében mától (szerdától) ezerlejes bírságot rovunk ki azokra, akik a mezőn legeltetik a juhokat – hangsúlyozta az elöljáró.

Ezen legeltetési szigorításra azért volt szükség, mert egyes juhászok fittyet hányva más munkájára, legeltetés közben kárt tettek terményben.

Tusa leszögezte: a normalitás fenntartása érdekében megkér minden községlakót, értesítsék őt, ha rendellenességet tapasztalnak a juhászok részéről, és rövid időn belül megoldja a gondot. <

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások