Felhívás!

Röviden

Havas koccanás
Szombat délután súlyos sérüléssel végződő közúti baleset történt a sepsiszentgyörgyi állomás negyedbeli benzinkutak környékén, tájékoztatott Tolvaj-Marin Nicoleta, a megyei rendőrség szóvivője. Tőle tudtuk meg, hogy egy személygépkocsi eddig ismeretlen okok miatt átvágott az ellenkező sávra, ahol egy haszonjárművel ütközött. A személygépkocsi 62 éves sofőrje súlyosan sérült. Mindkét sofőrt alkoholszondáztatták, ám, amint az kiderült, egyikük sem fogyasztott alkoholt. 

Kémények okoztak riadalmat
Péntek este és szombaton is elavult, ki nem tisztított, illetve gyúlékony anyaghoz túl közel lévő, helytelenül szigetelt kémény miatt történt tűz­eset. Tolvaj Marius, a megyei tűzoltóság szóvivője érdeklődésünkre elmondta, pénteken a sepsiszentgyörgyi Farm utcában, illetve szombaton Borosnyón okoztak riadalmat a kémények, ám szerencsére mindkét helyen kisebb, elenyésző károkkal megúszták a tulajdonosok. 

Három év múlva lesz új óvoda
Megnyerte a vidékfejlesztési ügynökségnél óvodaépítésre megpályázott 500 ezer eurót az uzoni önkormányzat. A túléléshez elég a község éves költségvetése, de a tervezett fejlesztések megkérdőjeleződtek, azokhoz kellene még 300 ezer lej, mondta Ráduly István polgármester. A nagyobb probléma az, hogy a megnyert projektek megvalósítási ritmusa nagyon vontatott, a szükséges dokumentációk beszerzése újabb és újabb határidőkhöz van kitűzve. Először egy technikai terv közbeszerzési procedúrájának lebonyolítására kell közbeszerzést kiírni, majd az elkészítésére, aztán azt a tervet többféle hatóságnak kell láttamoznia. A pályázati szerződés aláírásától számítva három évet adnak a kivitelezésre, ennek fele vagy akár több is a papírozásra megy el, mondta Ráduly. 

Rendőrök a toron
A „legváltozatosabb étrend” díját nyerték el a Kovászna megyei zsaruk a tegnap véget ért 13. Bálványosi Nemzetközi Disznótoros Fesztiválon, derül ki közleményükből. Részletek lapunk 8–9. oldalán. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.