Felhívás!

Cáfol a temesvári sportorvos

Cáfol a temesvári sportorvos Kovászna megye

Több sajtóorgánumban is megjelent annak a temesvári sportorvosnak a cáfolata, amelyik állítólag megalázta a kézdivásárhelyi kosárlabdás lányokat amiatt, hogy nem beszéltek jól románul. Az esettel az Országos Diszkriminációellenes Tanács is foglalkozik.

Amint arról beszámoltunk, a Mikó Imre Jogvédő Szolgálat a Székely Hírmondóból értesült a temesvári orvos által megalázott kézdivásárhelyi kislányról. Benkő Erika, a szolgálat vezetője elmondta: az Országos Diszkriminációellenes Tanácshoz fordultak, kérve, alaposan vizsgálják ki a történteket. Álláspontja szerint a tanácsnak „éppen az a feladata”, hogy megállapítsa, történt-e hátrányos megkülönböztetés vagy sem.

Az orvos a Krónika című napilapnak azt nyilatkozta, egyféle szívességet tett a csapatnak azzal, hogy ott helyben láttamozta igazolványaikat, jóllehet a lányok hiányos nyelvtudása miatt nem sikerült minden szükséges információt begyűjtenie, ám erre vonatkozóan semmi sértő megjegyzést nem tett. Farkas Alpár, a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Iskolás Sportklub U14-es korosztályú leány kosárlabdacsapatának edzője arról számolt be, hogy Temesváron, az országos bajnokság elődöntős szakaszában, a helyszínen voltak kénytelenek néhány játékos sportorvosi játékengedélyét megszerezni. Elmondása szerint a vizsgálatot végző kardiológus „a végletekig megalázta” az egyik 12 éves kislányt, mert az rosszul beszélt románul. A kórlapjának hátára azt írta, „az a gyerek, aki nem beszél románul, ne utazzon a csapattal”.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.