Felhívás!

RÖVIDEN

A téli biciklizésről

A megyei rendőrség a Székely Hírmondó szerdai lapszámában megjelent olvasói levélre válaszolva pontosít! Ahogyan azt a cikk is korrektül tartalmazza – amelyre amúgy az olvasói levél érkezett – az ide vonatkozó romániai törvények nem a téli biciklizést tiltják, pontosabban nem szabnak meg egy kalendarisztikus periódust a tiltásnak, hanem kimondják, hogy havas, jeges, csúszós közutakon tilos kerékpározni, ez utóbbi kihágás bírságolható. Ha valaki úgy dönt, hogy mínusz fokban, hótól, jégtől letakarított közúton biciklizik, az nem törvénybeütköző, saját felelősségére megteheti, annak ellenére, hogy a rendőrség ezt nem javallja, mivel balesetveszélyes. A rendőrség szóvivője a cikkben a letakarított, nem csúszós utakon való közlekedés apropóján fogalmazott meg különféle, amúgy más évszakokra is érvényes óvintézkedéseket. 

Lobbanjanak fel az őrtüzek!

A Székely Nemzeti Tanács, partnerségben az önkormányzatokkal, történelmi magyar egyházakkal, október 29-én, vasárnap délelőtt imanapot kezdeményez Székelyföld autonómiájáért, 17.30-tól pedig felgyúlnak a már szokásos helyszíneken az őrtüzek, vagy gyertyás-fáklyás megemlékezések lesznek. 17 órától a Pacén kezdődik, őrtűzzel folytatódik, illetve 17.30-tól a turulszobornál lesz a gyertyás rendezvény. Részletesen a helyszínekről az SZNT Facebook-oldalán lehet tájékozódni (sznthivatalos) a bejegyzéseknél legfelül. Az adatbázis folyamatosan bővül. 

Adózási övezetek

A sepsiszentgyörgyi városlakók november 3-ig írásban véleményezhetik azt a határozattervezetet, amely az év elején meghatározott, a város területeinek adózási övezetekbe való sorolását aktualizálja. A felhívás szövege ezen a címen olvasható: www.sfantugheorgheinfo.ro 

Kilencven csapat

A hétvégi kolbásztöltő és káposztafőző versenyre 90 csapat jelentkezett, köztük civil szervezetek, önkormányzati csapatok, vadászati egyesületek, baráti társaságok, intézmények és politikai pártok egyaránt versenyeznek. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2017. október 30., 11:32
    ÉRTÉKELÉS: 21

    Az elso kommentelovel egyetertek csak kicsit kiegeszitem a kommentjet. Valoban ongyilkossag telen biciklizni egy olyan orszagban, ahol nyaron is az. Es ez koszonheto a civilizalatlan es agressziv autovezetoknek, akik meg a legelemibb forgalmi szabalyokat sem tartjak be. Peldaul, figyeljetek meg a legtobb autovezetot egy kereszutnal (intersectie). A legtobben azt sem tudjak,hogy kinek van elsobbsege. Es azt is figyeljetek meg, mikor az autovezetok egy mellekutcabol kiternek. 80 szazalekuk eloszor jobbra nez es miutan mar gazt adott csak akkor nez balra.Pedig a torveny kimondja,hogy minden ilyen kiteronel elobb balra, aztan jobbra nezunk es csak akkor terunk ki, ha egyik savon sem halad semmi a fouton. Na en az ilyenektol szednem ossze a soforkonyvet!!!