Felhívás!

Bölön esélye

Bölön esélye Kovászna megye

Nagy értékű, 17 és fél millió lejes pályázatot nyert Bölön község tanácsa, partnerségben a bukaresti Amfiteatru Alapítvánnyal, illetve a Bölöni Farkas Sándor Általános Iskolával. A pályázat szociális jellegű: célja segíteni a nehéz körülmények között élő személyek társadalmi beilleszkedését, fejlődését.

Mint azt Sikó Imre polgármestertől megtudtuk, az egy évvel ezelőtt leadott pályázat elfogadásáról most értesítették, annak részleteiről, megvalósításának körülményeiről hamarosan tárgyalnak partnereikkel. Addig is előrebocsátotta, hogy általa a nehéz körülmények között élő helyi lakosok megsegítését célozzák, ideértve a bölönpataki romákat is.
A pályázat keretében hatszáz célszemély (közülük 225 roma nemzetiségű, 150 pedig kiskorú) számára biztosítanák a jobb tanulási feltételeket, javítanának orvosi ellátásuk, egyáltalán életminőségük körülményein, továbbá felnőttoktatásban, különböző szakmai képzésekben részesítenék őket, azért, hogy később munkahelyet találhassanak, vagy akár saját vállalkozást indíthassanak.

A tervben szerepel 55 olyan ház vagy lakás felújítása is, amelyekben nem megfelelőek a lakhatási körülmények, ugyanakkor jogi segítséget nyújtanának többeknek abban is, hogy törvényesítsék személyes, illetve vagyoni aktáikat. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.