Felhívás!

Röviden

Alkoholcsempész luxuskocsival
Egy 36 éves Kovászna megyei nő akadt fenn a segesvári rendőrség hálójában a múlt hétvégi közúti ellenőrzés során. A luxusautóval közlekedő hölgy 1000 liter, műanyag palackokba csomagolt, zárjegy nélküli alkoholt szállított. A kivizsgálás során kiderült, az árut Besztercéből Brassóba szállította. A rendőrség mind az autót, mind a teljes alkoholmennyiséget lefoglalta, a nőt pedig 24 órára őrizetbe vették. Az ügyben bűnügyi nyomozás indult. 

Konyhakert-bajnokok
Szép eredményeket értek el az idei budapesti Országos Mezőgazdasági Kiállítás és Vásáron a székelyföldi, Hargita és Kovászna megyei termelők a Kárpát-medence legszebb konyhakertjeinek versenyében. A megmérettetés országos nagydíját a lemhényi Tímár Katalin Odettának ítélte oda a zsűri, első díjat nyert továbbá Kézdivásárhely környékéről Kovács Zsigmond, Bíró Melinda és Bokor Kinga, míg második díjban Gáll Verginia és Kovács Julianna részesült. 

Ünnepeltek öregjeink
A sepsiszentgyörgyi Zathurecky Berta Központban is megünnepelték az idősek világnapját. Az öregotthon lakói kicsit nehezen rázódtak bele az ünnepi hangulatba, sokan közülük betegeskedtek, de a szervezők kitartása meghozta gyümölcsét. A reggeli köszöntő és Biszak Hanna önkéntes versmondása után Papp Márton imecsfalvi plébános tartott áhítatot, a Langer Csaba által kísért Lakatos Béla népdal- és nótaműsora pedig már a székükből is felállította az időseket, akik nem átallottak táncolni is. A tevékeny, a közösségi életben inkább résztvevő bentlakókat oklevéllel és csokis süteménnyel is kitüntette Klárik Mária igazgatónő, az ünnepi ebéd után a szakácsnő süteménnyel is kedveskedett a társaságnak, hogy feledtesse az öregkor kevésbé rózsaszínű felét. 

Sebességmérés
Ma a 10-es országúton Bo­dzafordulón, Bodzakrasznán, Zabratón és Bredéten, a 11-es országúton Uzonban, Kökösben, Szentivánlaborfalván, Nyujtódon és Bereckben, a 12-es or­szág­úton Sepsiszentgyörgyön, Szotyorban, Kilyénben, Málnáson és Mikóújfaluban, valamint Barátoson és Rétyen folyik sebességmérés.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.