Felhívás!

Faluünnep orgonakoncerttel

Faluünnep orgonakoncerttel Kovászna megye

Orgonakoncerttel kezdődött Vargyason a faluünnep, amelyet Sütő Levente Lehel polgármester kezdeményezésére sok év kimaradás után ismét megszerveztek.

Pénteken este nem sokkal 19 óra után, Ilkei Árpád helybéli lelkész rövid áldását követően J. S. Bach és A. L. Vivaldi művei csendültek fel az unitárius templom orgonáján, amelyet a székelyudvarhelyi Pap Attila szólaltatott meg a népes közönségnek.

A koncerten jelen levő polgármester – mielőtt felkérte volna a művészt koncertje megtartására – köszönetet mondott Sütő Gábor egykori gondnoknak és Andorkó Ferenc nyugalmazott lelkésznek, akik az elmúlt években a templom felújítása mellett nem feledkeztek meg az orgona restaurálásáról sem, így annak hangja mára tökéletessé válhatott.

A falunap folytatásában, szombaton közös főzés, fotókiállítás, néptáncelőadás, székelyudvarhelyi hagyományőrzők harcászati bemutatója szerepelt a programban, ám irántuk a várt érdeklődés elmaradt. Szombaton délben például mindössze egyetlenegy üst alatt ropogott a tűz a sportcsarnok melletti helyszínen, a néhány jelenlevő tokányt készített. 

(böjte-lázár)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.