Felhívás!

Kifli, keksz, tej, alma

Kifli, keksz, tej, alma Kovászna megye

Példátlan, hogy az önkormányzatok egy lejt se kapjanak a költségvetés-kiegészítés során, hívta fel a figyelmet Tamás Sándor megyetanácselnök. A megyei képviselőtestület soros ülésén fogadta el Kovászna megye és a megyei érdekeltségű közintézmények 2017-es évi költségvetésének kiigazítását.

A határozattervezet előterjesztésekor Tamás Sándor tanácselnök aláhúzta, hogy ez az első alkalom az elmúlt 25 évben, amikor a kormány a költségvetés kiigazításakor nem biztosít támogatást a helyi közigazgatási egységek működési költségeinek fedezésére és beruházásokra, hanem kizárólag csak szociális tevékenységekre osztottak le pénzalapot.

A határozat értelmében Kovászna megye 2,38 millió lejt kapott, amelyből 1,33 millió lejt a gyerekvédelmi rendszer fenntartására kell fordítania, 170 ezer lejt a felnőtt fogyatékkal élők központjainak támogatására, és további 882 ezer lejt a tej–kifli–alma–zöldség programra.

Ami pedig az utóbbi programot illeti, a tanácsosok döntése értelmében Kovászna megyében kiflit és kekszet, tejet és almát kapnak majd a gyerekek, de egyelőre még kérdéses, hogy mikor. A kormány ugyanis augusztusban változtatott a vonatkozó programon, és a ta­nács­ülésen kiderült, hogy a megyei önkormányzat csak azt követően indíthatja el az új közbeszerzési folyamatot, miután a szaktárca kidolgozza a standard dokumentációt. Kovászna megyében közel 24 ezer óvodás és általános iskolás gyermek részesülne a programból.

A soros tanácsülésen döntöttek arról is, hogy 25 ezer lejjel támogatják a Flow Nemzetközi Mozgásszínházi Fesztivál megszervezését. Az eseményre második alkalommal kerül sor, célja a mozgásszínház különböző irányzatainak bemutatása.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.