Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Adventi hírnök Dálnokban
Vasárnap Dálnokban is meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját, és december 4-én idősek napját rendeznek a faluban – osztotta meg lapunkkal Marti István polgármester.
– Meggyújtottuk a Dálnoki Ifjúsági Szervezet (DISZ) tagjai által készített, majd a központban található kis parkban elhelyezett adventi koszorún az első gyertyát, majd vasárnap egy különleges ünnepség keretében lángol fel a reményt jelképező második gyertya. Idősek napját rendezünk ugyanis a helyi református egyházzal, a DISZ-szel és a Harmónia Kórussal karöltve. Meghívtam az ünnepségre a gelencei férfidalárdát is, így a helyi kórus mellett ők biztosítják a minőségi zenét az ünnepléshez – jegyezte meg Marti István. „Kiemelném a DISZ tagjait, hiszen ott segítenek, ahol tudnak, igazán lelkes kis csapat verbuválódott a helyi fiatalokból”, hangsúlyozta. Az idősek napja 10.45-kor adventi gyertyagyújtással kezdődik, a 11 órakor kezdődő istentiszteletet követően az elöljáró köszönti a település szépkorú lakóit, majd az esemény szeretetvendégséggel ér véget. (daczó)

Újjáépítik a zabolai Csipkés tábort
A megyei tanácsosok elfogadták a Csipkés táborra vonatkozó új beruházás tervezési tárgykörét és fogalmi jegyzékét. „A szakemberek szerint a jelenlegi központi faépület nincs abban az állapotban, hogy érdemes legyen felújítani, ezért teljesen újat fogunk felépíteni helyette. Egész évben működtethető helyszínt szeretnénk, 50 fekvőhellyel, 2-3 ágyas, fürdővel ellátott szobákkal, ebédlővel, műhelymunkákhoz szükséges belső terekkel, valamint egy 80 férőhelyes konferenciateremmel. A beruházást uniós pályázatból szeretnénk megvalósítani, ehhez készítjük elő a terveket” – sorolta Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke. Gáj Nándor, a tábort működtető Sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola igazgatója elmondta, természetközelisége miatt kedvelt helyszín a Csipkés, nyaranta teltházzal működnek.

Elbírálták a pályaműveket
Elbírálták a Petőfi Sándor egész alakos szobrának megalkotására beérkezett pályaműveket. A pályázatot Gergely Zoltán kolozsvári szobrászművész nyerte, továbbá Harmath István és Solti András pályaműveit fejenként 500 eurós jutalomban részesítették. A szakmai zsűri tagjai Bocskai Vince szobrászművész, Vetró András szobrászművész, Jánó Mihály művészettörténész, Bordás Beáta művészettörténész, Czimbalmos-Kozma Csaba városgondnok voltak. A tervezett műalkotás az 1918. december 1. utca és a Zefír utca kereszteződésénél található beépítetlen területen kap majd helyet, ahol területrendezésre is sor fog kerülni. A szobornak legkésőbb 2023. július 10-ig kell elkészülnie, az avatásra pedig 2023. július 29-én kerül sor. <<

Vonzó lesz a Dac-tó környéke
Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala, személyesen Bokor Tibor RMDSZ-es polgármester aláírta a szerződést a szakvállalattal a város közelében található Dac-tó körüli térség területrendezésére, üdülőhellyé való kiépítésére. A munkálatok területe körülbelül 17 ezer négyzetméter, a kivitelezési határidő 2023 decembere. Az áfa nélkül 6,8 millió lejesre tervezett beruházást európai uniós alapokból is finanszírozzák. Rendbe teszik a talajt, 270 fát és csaknem 7000 kisebb méretű növényt (őshonos virágok, díszcserjék, kis fák stb.) ültetnek. Lesz másfél kilométernyi bicikliút, sétányok készülnek, gyalogos hidakon, pontonhidakon lehet majd sétálni, fedett és nyitott teraszokon megpihenni, a tájban gyönyörködni, falatozni és így tovább. (bl) <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük