Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

RÖVIDEN

Képzőközpont Málnáson
Átalakítják, kibővítik és felújítják a málnásfürdői régi szállodát, és balneológiai képzőközpontot alakítanak ki benne. A felújított épületben balneológiai továbbképzőt alakítanak ki. A központban elméleti és gyakorlati oktatásra alkalmas tereket építenek ki és szerelnek fel 80 férőhelyen konferenciateremmel, szállás- és étkezési lehetőséggel a diákok számára. A beruházás összértéke közel 40 millió lej.

Halálos gázolás
Szerda reggel fél 7 körül értesítették a közlekedési rendőrséget a 112-es segélyhívón, hogy a 11-es országúton, Kökös területén áldozatot követelő közúti baleset történt. Az első helyszíni vizsgálatok alapján a rendőrök megállapították, hogy egy 21 éves férfi által vezetett furgon gázolt el egy 67 éves férfit, aki a gyalogátjárón próbált átkelni az úttesten. Az ütközés nyomán az áldozat életét vesztette. A sofőr szervezetében sem alkoholt, sem kábítószert nem mutattak ki. Az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával folytatódik a nyomozás.

Teherautó borult fel
Szerda délelőtt fél 10 körül értesítették a közlekedési rendőröket, hogy a 12-es országúton, Mikóújfalu területén közúti baleset történt. Az első információk alapján egy teherautó lesodródott az úttestről és felborult, a sofőr életét vesztette. A helyszínen lezárták a forgalmat.

Digitális Agrárakadémia
A Székely Gazdaszervezetek Egyesülete a Pro Agricultura Egyesülettel, illetve a Partium Vidékfejlesztéséért és Mezőgazdaságáért Egyesülettel közösen november 17–19. között összesen 6 erdélyi megyébe szervez szakmai előadásokat. A 10 előadás tematikája érinti a kertészetet, növénytermesztést, illetve az állattenyésztést is. A Digitális Agrárakadémia célja a digitális ismeretterjesztés, a termelők felkészítése a digitális agrár megoldások, a precíziós eszközök és szolgáltatások felhasználására. A mai program Kovászna megyében: Sepsikőröspatak, Unitárius Közösségi Ház, 9 órától érkezés, 10 órától regisztráció, 10–12 óráig Kövesdi József előadása Digitális megoldások a modern mezőgazdaságban címmel, 13 órától kötetlen beszélgetés.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük