Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Röviden

Virágvásár Kézdin

Tegnap már álltak Kézdivásárhely főterén azok a sátrak, amelyek a soron következő virágvásár árusait fogadják be. A főtéri kipakolós rendezvényt a halottak napja előtt szervezik meg. Ma kezdődik és holnapig, azaz október 28-ig tart az őszi virágvásár. Tíz sátor alatt lehet majd a portékákat keresni zömében háromszéki kereskedőknél, kipakolási és zárási időpont nincs, ahogy az árusok érzik, addig tart majd a vásár – mondták a városházán. (lob)

Vigyázzunk a cicákra!

„A téli időszakban sok macska keres menedéket az autók motorjánál vagy kerekeinél, ezért a sofőröknek körültekintően kell eljárniuk indulás előtt” – hívják fel a figyelmet az állatbarátok. Ilyen esetben a motor elindítása súlyos sérüléseket okozhat a kisállatoknak, valamint az autóban is jelentős anyagi kár keletkezhet. Póra Kinga, az Amy állatvédő egyesület elnöke a balesetek elkerülése érdekében azt tanácsolják az autóvezetőknek, hogy mielőtt begyújtanák a motort, kopogtassák meg a motorháztetőt és a sárvédőket, illetve ellenőrizzék, hogy a kerekek fölötti résben nem bújt-e meg egy kis négylábú. (fá)

Hulladékszigetekre pályáznak

Huszonöt digitális hulladéksziget létrehozására pályázik Kovászna város önkormányzata az országos helyreállítási terv keretében. A helyi hatóságok szerint a projekt hozzájárul a hulladékgazdálkodási rendszer korszerűsítéséhez és a szelektív hulladékbegyűjtés arányának növeléséhez. A hulladékszigeteken öt különálló tároló lesz a papír, az üveg, a műanyag, a fém, valamint a biológiailag lebomló hulladék számára. Minden háztartás egy elektronikus kártyát kap majd, amely nyitja a tárolót, a rendszer pedig rögzíteni fogja, hogy ki mekkora mennyiségű és milyen típusú szemetet dobott be. A város honlapján közzétett tervezet szerint a hulladékgyűjtési rendszer korszerűsítése és az „amennyit eldobsz, annyit fizetsz” elv bevezetése növelheti a lakosság érdeklődését a szelektív hulladékgyűjtés iránt, ugyanis Kovászna város egyik legégetőbb környezetvédelmi problémáját a nagy mennyiségű hulladék és annak nem megfelelő kezelése jelenti – áll a dokumentumban. A beruházás összköltsége mintegy 1,5 millió lej. (fá)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük