Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Kósza jegyzetek

* Kórház, aztán iskola, laptop minden gyereknek, postahivatal, benzinkút, 4G hálózat. Havi 70 dollár Szenegál legszegényebb régiója minden lakosának havonta. Ajándék Sadio Mané, a volt liverpooli sztárjátékos részéről. Van miből, mondhatják a rosszmájúak, hiszen már Angliában percenként majdnem 10 fontsterlinget keresett. De vannak nála gazdagabb futballisták, kosarasok, teniszezők, akik kaliforniai luxusvillákba fektetik pénzüket, nem közönséges járgánnyal mennek templomba vagy mecsetbe, mint Mané. Aki az imaalkalom után a takarításból is kiveszi részét. Pillanatnyilag a Bayern München gólgyártó gépezetét erősíti. A bajor csapat évente fényképfelvétel készít, a játékosok a helyi öltözetet utánzó felszereléssel, nagy korsó sörrel a kezükben. Nos, Mané ott ül a képen, de kezében sör nincs. Ha kiteszik a csapatból, az ő dolguk, Mané nem alkuszik.

Amint Ons Jabeur, a tunéziai világmásodik teniszező lány sem. A napokban visszautasította egy tévécsatorna interjú ajánlatát, mert azt egy szerencsejáték-fogadóiroda szponzorálja. Hite szerint ez nem helyes.

Hogy nevezik a szerfelett vallásos Romániában a futballbajnokság elitjét? Superliga, a Superbet fogadóirodát reklámozva. Nem hallottam, hogy bárki tiltakozott volna pedig a Szentírás szerint jaj azoknak, akik „elhagyjátok az Urat… a szerencseistennek terítetek asztalt, a sorsistennőnek öntötök italáldozatot” – tessék elolvasni Ézsajást. Szóval kevesebbet bírálgatni másokat, inkább tanulni a jó példából.

* Buzdítgatnak értünk aggódó vezetőink, spóroljunk, oltsuk el már a lámpát, mert azt ingyen nem adják. Nagyon helyes, mindig a takarékosság híve voltam, mert a lámpa drága, minek ég itt hiába. Azonban Brassó fölött esténként az égbolt olyan, mint egy fehércsíkos zebra a közelben levő katonai bázisról induló repülők után. Vajon hány százas égőt kell negyvenesre cserélni, hogy egy NATO- halálmadárnak megspóroljunk egy félórányi csendbontó furikázást az őszi égen?

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük