Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Összefogtak a tanárok

Összefogtak a tanárok Kovászna megye

Kilenc ugandai diáknak segített az iskolakezdésben a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceum. A PenPal határok nélküli program révén vette fel a kapcsolatot egy ugandai iskola igazgatója a háromszéki intézménnyel, a gyermekek levelezése során pedig kialakul egy jó kapcsolat a két iskola között, így került sor a támogatásra.

Hirdetés
Hirdetés

Mind azt már megírtuk, Varga Emese, a Kőrösi Csoma Sándor Líceum könyvtárosa szeptember elején felhívással fordult a jó szándékú emberek anyagi hozzájárulását, miután az ugandai iskola igazgatója, Brian Ssengendo augusztusban a segítségüket kérte. Nagy szárazság sújtotta idén az országot, ennek következtében pedig számos szülő nem tudta kifizetni a gyermekeik tandíját, ami 40 euróba kerül évente.
– Iskolánk tanári közössége összefogott, ki-ki a saját lehetőségeihez mérten járult hozzá a gyűjtéshez. Nagyon rövid volt az idő, szeptember elején hirdettük meg, és a hónap végén már utalnunk is kellett, mert a tandíjat még a szeptemberi hónapban be kellett fizetniük a szülőknek. Az adományozás során – a pénznemváltást és a banki költséget (37 euró) leszámítva – 285,64 eurót sikerült összegyűjtenünk. Ezzel az összeggel hat diáknak teljes mértékben ki tudták fizetni a tandíját, három másik diáknak pedig részlegesen – számolt be az iskola vezetősége. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások