Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kriptafosztogatók járnak?

Kriptafosztogatók járnak? Kovászna megye

Kónya Zita, a kézdivásárhelyi Siculus rádió vezetője a közösségi oldalon adta hírül, hogy a református temetőben levő családi kriptájukat fosztogatók dúlták fel.

Hirdetés
Hirdetés

A Kónya-Balázs család sírboltja az ún. régi kriptasoron található, ahol a nagy múltú kézdivásárhelyi családok tagjainak a végső nyughelye van. Az építmények a Bem József és a Temető utcák által körülhatárolt református temető egy nagyon csendes részén találhatók, eddig tudomásunk szerint még nem volt arra példa, hogy megrongálják, netán feltörjék azokat.

A panaszos hétfőn kiment a kriptához rendbe tenni a közelgő halottak napja előtt, és akkor döbbent rá, hogy „Feltörték!!! Nem a kis előkét csupán, ahol a virágok, gyertyák helye van. Behatoltak a halottaimhoz. A résnyire nyitva levő ajtó mellett nem akartam benézni, pedig nem voltam egyedül, de itthon aludni is szeretnék. Nem a virágokat vadászták, odabenn kerestek valami értékesíthetőt, gondolom. És ki tudja, hogy milyen látvány fogadott volna!” – írta Facebook-bejegyzésében, aki telefonos megkeresésünkre elmondta: nem kíván a rendőrségen feljelentést tenni – értelmetlen lenne –, de nagyon zavarja, hogy ilyesmi megtörténhet.

Tegnapi terepszemlénk során a kripta előterében frissen elhelyezett virágcsokor szerencsére még a helyén volt, a szomorú esetre csak a levert, szárával visszahelyezett lakat emlékeztetett, résnyire nyitva volt a család tagjainak porhüvelyét takaró vasajtó. A bejegyzés alatt többen jelezték, hogy olyan világot élünk, amelyben a holtak emléke sem szent: díszítésektől virágokig mindent ellopnak a sötét lelkű szarkák. <

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások