Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

RÖVIDEN

Indul a délutáni oktatás
A dálnoki Darkó Jenő Általános Iskolában jövő hétfőtől folytatódik a délutáni oktatás. „Csakúgy, mint tavaly, 30 tanuló vesz részt a Diakónia Keresztyén Alapítvány, Kovászna Megye Tanácsa és Dálnok Község Tanácsa által finanszírozott programban, két 15 fős csoportban foglalkoztatjuk az alsó-, illetve felsőtagozatos diákokat. A házi feladatok rendszeres elvégzése mellett a meleg ebéd is jól jön a nebulók számára. Sajnos, a drágulások miatt a szülőknek is mélyebben a zsebbükbe kellett nyúlniuk”, osztotta meg lapunkkal Bonda Anna-Mária iskolaigazgató. További részleteket soron következő Dálnoki Közképünkben olvashatnak.

Zajlik a lámpatestek cseréje
A kivitelező bákói cég szerdán megkezdte Kézdivásárhely közvilágításának felújítását. A klasszikus, nagy fogyasztású lámpák helyett LED-technológiásak kerültek fel az oszlopokra. A munkálat a Bem utcai körforgalomnál kezdődött, egy nap alatt mind a Gyárak utcájában, mind az 1918. december 1. utcában lecserélték a lámpatesteket. Első fázisban 600 égő lesz kicserélve energiatakarékosra, ezen kívül (a falvakat is beleszámítva) további 1051 lámpát kellene még kihelyezni, ezt szintén pályázati úton próbálják megoldani. Kézdivásárhelyen a közvilágítás évente közel 360 ezer kilowatt-óra áramot fogyaszt, ami pénzben is jelentős tételt képvisel, így az energiatakarékos égőkkel a városháza komoly összeget tud megspórolni.

Továbbszolgáló blues
Bezupálásra biztat a Kovászna Megyei Hadkiegészítő Központ, október 24-ig lehet iratkozni profi katonáknak kiírt helyekre, a dossziékat november 25-ig állítják össze. 18–45 év közöttiek jelentkezhetnek, a hazai kötelező oktatás végzettjei, és akik motorizált, műszaki vagy utász fegyvernemhez vonzódnak, B és C kategóriás jogosítvánnyal tehetik ezt. Ebben az időszakban 1695 katona/tisztes helyet hirdetnek meg, ebből 14-et Kovászna megye számára. Beiratkozni személyazonossági igazolvánnyal lehet a Kovászna Megyei Hadkiegészítő Központ toborzóirodájában, Sepsiszentgyörgyön a Kós Károly utca 3. szám alatt, további részleteket ott közölnek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük