Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

RÖVIDEN

RÖVIDEN Kovászna megye

Itt van az ősz Ozsdolán
Szeptember utolsó hetén ismét díszbe borult Ozsdola község főtere, mintegy jelezve az ősz érkezését. Ezúttal az őszi termés és hangulat került a kompozíció középpontjába, hiszen különböző méretű és fajtájú tökök, boros korsó, szalmabálák, krizantém, kukorica, mák és búzakalászból kötött parasztleány és legény uralja a teret, valamint nem kerülheti el a nézelődők figyelmét a hatalmas Ozsdola felirat sem. A dekorációt összehozni igazi csapatmunka, tapasztaljuk, hiszen nagyon sok lakos akár egy tökkel, vagy akár a kézügyességével és az idejével járul hozzá önkéntesen a munkához. Megtekintését ajánljuk a kedves olvasók figyelmébe! (balázs)

Háromszéki barátságkörút
Október 8-án kerül sor a Lucian Mîndruță újságíró által kezdeményezett és vezetett háromszéki kerékpáros promenádra. Tavaly a Sepsiszentgyörgy–Bálványosfürdő–Kézdivásárhely–Zabola–Kovászna–Sepsiszentgyörgy útvonalat járta be a népes csoport. Idén Kézdivásárhely központjában, a Gábor Áron-téren lesz a rajt szombaton 9 óra 45 perckor. A 6 órásra tervezett túra fő útvonala: Kézdivásárhely–Torja–Bálványosfürdő–Szent Anna-tó–Felsőcsernáton–Kézdivásárhely. Több pihenőhely lesz, egyik helyszínen meglátogatják az alsócsernátoni Haszmann Pál Múzeumot. A szervezőktől és társ-szervezőktől származó hírek szerint idén csaknem 150 résztvevője lesz a túrának, köztük bukarestiek, kolozsváriak, jászvásáriak stb. A kerékpáros körút jeligéje (Sesiune de stare de bine) a magyar–román barátság zászlóvivőjeként ismert Lucian Mîndruță újságírótól származik, és jó közérzetben eltöltött kikapcsolódásra céloz. (bl)

Októberben is államkötvény
A Tezaur program keretében ebben a hónapban ismét vásárolhatóak lakossági állampapírok. Az 1, illetve 2 éves fu-tamidejű államkötvények 7,75 és 8,10 százalékos kamatot biztosítanak. Az állampapírokat október 25-ig lehet megvásárolni online az adóhatóság Privát Virtuális Tér (SPV) platformján, vagy személyesen az államkincstár fiókjainál, vagy vidéki postahivatalokban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük